Oostends maatwerkbedrijf Duinenwacht neemt intrek in duurzame nieuwbouw: “Nieuwbouw was de enige optie”

Duinenwacht, een Oostends maatwerkbedrijf dat instaat voor verschillende opdrachten, heeft een nieuwbouw. Momenteel stelt Duinenwacht ruim 65 mensen met een beperking te werk. Met de nieuwbouw wil het maatwerkbedrijf verder uitbreiden en meer tewerkstellingskansen creëren in het kader van sociale tewerkstelling.

Het maatwerkbedrijf zag het levenslicht in 1999 en werd opgericht met de bedoeling om mensen die langdurig werkloos of kortgeschoold zijn, een duurzame tewerkstelling aan te bieden. “Onze voornaamste bezigheden zijn groenonderhoud voor gemeenten, de provincie, bij bedrijven en in de natuurdomeinen van de Vlaamse overheid”, legt Franky Cooleman uit.

“Anderzijds behoren ook bouwactiviteiten tot ons takenpakket. Het gaat dan om kleine renovatiewerken, klusjes, energiebesparende maatregelen, dakisolatie, energiescans, controle en onderhoud van hydranten en schilderwerken.”

Het bedrijf dat tot voor kort in de gebouwen van maatwerkbedrijf Oesterbank gevestigd was, barstte uit haar voegen. Tot in 2021 een overeenkomst uit de bus kwam met Kringwinkel Kust voor een stuk grond van 7.650m2 naast de Kringwinkel in de Karperstraat. “Een aantal voorzieningen waren verouderd”, duidt Kristof Denys. “We opereerden vanuit bureaucontainers en een nieuwbouw was de enige optie.”

Zonnepanelen en elektrische fietsen

Uiteindelijk werden de plannen getekend en zo kwam een nieuwbouw tot stand met 800m2 burelen, vergader- en sanitaire ruimtes en een loods van 2000m2. In september 2022 werden de bouwwerken aangevat en een jaar later mag Duinenwacht haar intrek nemen.

“We kozen voor een duurzaam verhaal: met zonnepanelen. Daarnaast moedigen we iedereen aan om met de fiets naar het werk te komen. We stellen zelfs elektrische fietsen ter beschikking. En we plaatsen laadpalen om ons wagenpark te vergroenen. Op alle voorziene parkeerplaatsen liggen ook grasdalen”, besluit Dirk D’Hulster.

In de refter stelt het bedrijf warme en koude dranken gratis ter beschikking van het personeel. De nieuwbouw werd gerealiseerd met eigen middelen van Duinenwacht.

The post Oostends maatwerkbedrijf Duinenwacht neemt intrek in duurzame nieuwbouw: “Nieuwbouw was de enige optie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »