Praktijkleraar Peter Teerlinck trekt met leerlingen naar Kameroen

Op 1 november vertrekt Peter Teerlinck, praktijkleraar chocolade van Ter Groene Poorte, voor ruim een week met vier leerlingen naar Ebolowa in Kameroen. Vorig jaar was hij er ook in het kader van een Europees project. Ook Brugge heeft op bestuurlijk vlak een partnerschap met Ebolowa, een stad in volle expansie.

“Kameroen is een land met ontzettend veel mogelijkheden wat de teelt van cacao betreft”, opent Peter Teerlinck. “Toen ik er vorig jaar was heb ik contacten gelegd met een landbouwschool waar ze al enkele producten maken met hun chocolade. Ze maken onder andere zeep van cacao. Het is enerzijds de bedoeling dat wij van hen leren hoe ze de dingen aanpakken en anderzijds willen wij hen tonen hoe ze degelijke chocolade en afgeleide producten als pralines kunnen maken. Samenwerking is het hoofddoel van ons bezoek.”

Het wordt voor vier leerlingen van het specialisatiejaar banket- en chocoladebewerking ongetwijfeld een leerrijke reis. “We zullen naast onze leermomenten in de school ook in de plantages werken. We zullen aan den lijve ondervinden hoe die mensen met minder technische middelen ook resultaat boeken. De selectie van mijn reisgenoten gebeurde heel grondig. Enkel de vier meest gemotiveerde leerlingen zullen me vergezellen naar Ebolowa”, aldus Peter Teerlinck.

Film van de reis

In het zog van Peter Teerlinck reist ook een fotograaf mee, die in het kader van een Food Wave project, de hele reis filmt. Achteraf wordt de film aangewend om de leerlingen van de school warm te maken voor projecten rond milieu- en klimaatverandering.

De getalenteerde praktijkleraar (Peter Teerlinck is ook een gerenommeerd chocoladekunstenaar, red.) is niet aan zijn eerste buitenlandse reis in schoolverband toe. “In februari 2024 vertrek ik voor de achtste keer samen met elf leerlingen van het zevende jaar naar Mexico om er te werken in plantages. Ook bij het oogsten, fermenteren en drogen van de chocoladebonen zullen we een handje toesteken. Het is voor de leerlingen geen goedkope, maar wel een unieke reis. Ze leren het product, waarmee ze later dagelijks zullen werken, in al zijn aspecten kennen en maken kennis met een prachtig land.”

The post Praktijkleraar Peter Teerlinck trekt met leerlingen naar Kameroen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik hou van Eddy! Een record is maar een nummer”: Cavendish boekt historische Tour-zege en steekt Merckx voorbij

Mark Cavendish (39) heeft na lang wachten zijn 35e Tour-overwinning beet. Hij reed overtuigend naar de zege na andermaal een valpartij, waar Mads Pedersen bij betrokken was. Door deze zege steekt hij Eddy Merckx voorbij en wordt hij alleen recordhouder. Na de finish had Cavendish ook een boodschap voor ‘De Kannibaal’: “Eddy Merckx blijft voor altijd Eddy Merckx. Het is

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

Tractorbestuurder wijkt uit voor tegenligger en rijdt elektriciteitspaal omver in Handzame: “Jammer, ik wou wél plaats maken”

Een bestuurder van een tractor met aalkar reed dinsdagochtend een elektriciteitspaal omver in de Amersveldestraat in Handzame bij Kortemark. De paal knakte af en kwam over de volledige breedte van de weg te liggen met de kabels over de grond. “Ik moest uitwijken voor een personenauto die geen plaats wilde maken. Bij het achteruit rijden, reed ik de paal omver”,

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »