Vlaams energieverslindend huis daalt in waarde sinds invoering renovatieplicht

Het energielabel wordt steeds bepalender voor de prijs van een huis. Sinds de invoering van de renovatieplicht in Vlaanderen begin dit jaar worden energieverslindende huizen goedkoper te koop aangeboden, terwijl de vraagprijzen van de energiezuinigste nog licht stijgen. Dat schrijft ‘De Tijd’ zaterdag op basis van een analyse van de mediaanvraagprijzen per vierkante meter door het vastgoedplatform Realo.

Meer krantenkoppen in België

Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’

De Paardenstad mag zich de komende zes jaar met trots Kindvriendelijke Stad noemen. Na een lang en succesvol traject overhandigde de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens het bijzondere label aan het stadsbestuur.
The post Waregem krijgt label ‘kindvriendelijke stad’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Van “een ingewikkelde rit” tot “een cruciale dag”: zo kijken Evenepoels concurrenten in de Tour naar de graveletappe

Belangrijke afspraak voor de klassementsmannen in de Ronde van Frankrijk met de graveletappe rond Troyes. Remco Evenepoel “kijkt ernaar uit”, maar wat met de rest? Wat is de mindset bij de concurrentie voor zondag? Hoe hebben zij zich voorbereid en wat zijn voor hen mogelijke valkuilen? Van Pogacar tot Philipsen, van De Lie tot Stuyven, zo vatten hun teams de

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Uiterst rechtse fractie wordt de derde grootste in Europees Parlement

In het Europees Parlement heeft maandag de stichtende vergadering van Patriots for Europe plaatsgevonden. Met 84 leden uit 12 lidstaten wordt de nieuwe uiterst rechtse fractie met onder meer het Franse Rassemblement National (RN), het Hongaarse Fidesz en Vlaams Belang de derde grootste politieke groep in het halfrond. Jordan Bardella (RN) wordt fractieleider.

Lees meer »

Gloednieuwe afleveringen van Huizenjagers in de Westhoek: “Van rivaliteit tussen elkaar is er nauwelijks sprake”

Vanaf 15 juli wordt het tiende seizoen van Huizenjagers hervat. Drie West-Vlaamse makelaars – Indchara, Jason en Steve – strijden vier dagen lang voor de meeste punten en hopen de potentiële kopers te overtuigen om een bod uit te brengen.
The post Gloednieuwe afleveringen van Huizenjagers in de Westhoek: “Van rivaliteit tussen elkaar is er nauwelijks sprake” appeared first

Lees meer »

Eddy Snelders, vervolgd voor voyeurisme, dient een klacht in wegens schending van zijn privacy

Voormalig voetballer en voetbalcommentator Eddy Snelders (65) eist een schadevergoeding van 35.000 euro van DPG Media, dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Enkele mediatitels van DPG, waaronder het weekblad, publiceerden beelden van z’n chalet in de Ardennen. Een schending van zijn privacy, vindt Snelders. Snelders zelf wordt momenteel vervolgd voor voyeurisme en exhibitionisme.

Lees meer »