Wall Street sluit met stevige verliezen door oorlog en rentevrees

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige verliezen het weekend ingegaan. De dreigende escalatie van de oorlog in het Midden-Oosten en een opnieuw opgelaaide rentevrees drukten op het sentiment. Daarbij was American Express een grote daler door het naar buiten komen van tegenvallende kwartaalresultaten.

Meer krantenkoppen in België

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Duitse herder net op tijd gered uit snikhete auto nadat ze met poot op claxon duwt: reddende agent geeft haar nu een nieuwe thuis

Een tragisch dierenverhaal met een hartverwarmend einde. Het begint met twee honden en een kat in een bloedhete auto ergens buiten een hotel in de Amerikaanse stad Indianapolis. De dieren zitten al een hele tijd in de wagen, terwijl het buiten 32 graden is. Binnen loopt de temperatuur nog veel hoger op. De beestjes raken compleet oververhit en dreigen te

Lees meer »