Werknemer die maandenlang geld uit kassa van Oostendse bloemenwinkel stal riskeert jaar cel met uitstel

Een 46-jarige Oostendenaar riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor loondiefstal. J.D. stal maandenlang geld uit de kassa van bloemenzaak Fleur de Lies. Tot de zaakvoerders hem in de val lokten.

In april vorig jaar ging J.D. aan de slag in de bloemenwinkel. Na zijn opleiding kwam hij in mei in de Oostendse winkel terecht. Vanaf dat moment stak de veertiger geregeld geld in zijn zakken. Dat deed hij telkens wanneer klanten cash betaalden. Door een correctie in te voeren in het kassasysteem kon hij zijn gesjoemel lange tijd camoufleren.

Maar na enkele maanden begonnen de zaakvoerders argwaan te krijgen. Om J.D. in de val te lokken schakelden ze een mystery shopper in. Die betaalde zijn aankoop cash en hield de man vervolgens in de gaten. Zo viel hij in december vorig jaar door de mand. De man werd op staande voet ontslagen.

De zaakvoerders stelden zich burgerlijke partij en eisen 8.000 euro schadevergoeding. Maar volgens J.D. ging het maximaal 2.500 euro. “Ik ging door een moeilijke financiële periode”, zei hij. “Het spijt mij.” Zijn advocaat vroeg de gunst van de strafopschorting. De uitspraak volgt op 17 november. (AFr)

The post Werknemer die maandenlang geld uit kassa van Oostendse bloemenwinkel stal riskeert jaar cel met uitstel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Vlaamse obesitaspil: hoe lang is het nog wachten?

Ozempic-maker Novo Nordisk investeert fors in een Vlaams bedrijf dat werkt aan een afslankpil. Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in het onderzoek naar een pil die even goed of zelfs beter werkt dan de huidige inspuitingen: waarom blijkt dat zo moeilijk?

Lees meer »

Amerikaanse Ilja en zwangere Sophia verdrinken tijdens droomvakantie op Hawaï: zoontje Logan (1) blijft alleen achter

Weldra zouden ze met vier zijn. Maar toen Ilja (25) en zijn zwangere vrouw Sophia (26) voor de kust van het Hawaïaanse eiland Maui de zee in gingen, kwamen ze nooit meer terug. Het Amerikaanse stel verdronk tijdens hun droomvakantie. Hun 18 maanden oude zoontje Logan verbleef tijdens de tragedie bij zijn oom en tante, maar blijft nu zonder ouders

Lees meer »

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Kinderen plantten een jaar geleden berm vol nieuwe boompjes, nu is alles weggemaaid: “Het was een ongelukje”

De gemeentediensten van de gemeente Pepingen zijn iets te enthousiast begonnen met het maaien van de berm in de Kareelstraat in deelgemeente Bellingen. Alle plantgoed dat de kinderen van het buurtschooltje Spring in ’t Veld in de lente vorig jaar hadden aangeplant om de holle weg te herstellen, bleek tot op de grond mee afgemaaid. “Een ongelukje”, zegt de gemeente.

Lees meer »

“Ik ga niet akkoord met onze voorzitter”: opschudding tijdens politiek debat in Houthulst als Vlaams Belanger plots podium betreedt

Zoals aangekondigd geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op het politiek debat in Merkem donderdagavond. Zijn plek op het podium bleef dus leeg, maar na de pauze stond daar plots Dieter Bintein. De man staat op plaats 11 van de lokale VB-lijst en ging dan mee in debat met de andere lijsttrekkers… Al was dat niet naar de zin van de

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

De Brusselse formatie lijkt wel verstrikt geraakt in een gordiaanse knoop, of kan die toch nog worden ontward? 

100 dagen na de verkiezingen zit de vorming van een nieuwe Brusselse regering volledig vast. Dat heeft veel te maken met de ingewikkelde politieke structuur van onze hoofdstad, die de belangen van de Nederlandstalige minderheid moet waarborgen. Daardoor raken erg veel partijen betrokken bij de formatie en liggen de te verzoenen standpunten en belangen soms erg ver uiteen. Dat vergroot

Lees meer »

Thomas na zijn veelbesproken huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’: “Ik had Karlien ook liefst haar zin gegeven”

Goede wil is er. Wederzijds respect ook. Maar erg vlot kan je de start van het ‘Blind getrouwd’-huwelijk van Thomas Michielsen (31) en Karlien Bongaerts (31) nog niet noemen. Een ontroerde Thomas, door medische redenen niet bepaald hoffelijk tijdens de eerste huwelijksnacht, legde wel meteen zijn emoties op tafel. “Ik had depressie en raakte mezelf helemaal kwijt.”

Lees meer »

Nederlander Max Kroonen troeft na schitterend ploegenspel Belgen af en snelt naar zege in Textielprijs Vichte

Max Kroonen (VolkerWessels) heeft dinsdag de 92e editie van de Textielprijs, over tien ronden van 16,85 kilometer, in het West-Vlaamse Vichte gewonnen. De 24-jarige Nederlander zette, in deze profkoers op de nationale kalender, een solo op in volle finale en haalde het licht afgescheiden voor Arjen Livyns (Lotto Dstny). Die liet op zijn beurt na een sprint met vier Baptiste

Lees meer »

Twee arbeiders gewond nadat stelling het begeeft op werf voor Oosterweelverbinding in Zeebrugge

Vrijdagmiddag even na 16 uur gebeurde op de site van de tijdelijk werf Oosterweelverbinding in de achterhaven van Zeebrugge een arbeidsongeval. Twee arbeiders die in een ballasttank aan het werk waren raakten gewond toen de stelling waarop ze stonden het begaf.
The post Twee arbeiders gewond nadat stelling het begeeft op werf voor Oosterweelverbinding in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »