Dag van de Jeugdbeweging groot succes, al moet meisje (15) wel naar ziekenhuis na alcoholgebruik: “Doen er alles aan om zo’n zaken te vermijden”

In Brugge lokte de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ een massa volk naar de achterkant van het station. Alle 3.000 toegangsbandjes vlogen de deur uit ondanks de gietende regen. Kleine smet op het feestgebeuren in de stad: een 15-jarig meisje werd afgevoerd naar het ziekenhuis nadat ze onwel werd door het drinken van te veel alcohol, zo bevestigt de politie. “Nochtans doen we er alles aan om zo’n zaken te vermijden”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit).

?

Met een groot feest van ‘s ochtends (heel) vroeg, zo trapte Brugge de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ op gang. Aan de achterkant van het station kwamen zo’n 3.000 jongeren samen voor een portie plezier. De gietende regen kon de pret niet drukken. Al viel er wel één incident te noteren. Een 15-jarig meisje had te veel alcohol gedronken en werd onwel. Uiteindelijk werd beslist om geen risico te nemen en haar over te brengen naar het ziekenhuis. “Ook haar ouders werden verwittigd”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit) bevestigt dat het feestgebeuren een groot succes was, maar betreurt het ene incident. “Nochtans doen we er alles aan om alcoholgebruik bij de jeugdbewegingen tegen te gaan en zo’n zaken dus te vermijden”, zegt Goderis. “Op het feestterrein werd drank onmiddellijk in beslag genomen. Er waren daarvoor securitymensen aanwezig om controles uit te voeren. In alle communicatie rond het evenement riepen we ook op om geen alcohol te drinken of mee te brengen. Omliggende cafés en winkels werd gevraagd extra toe te zien op de alcoholwetgeving. Daarnaast deden we opnieuw een oproep naar alle jeugdbewegingen om een charter te ondertekenen waarbij ze zich engageren om niet te drinken op of voor Dag van de Jeugdbeweging. We vragen ook aan de scholen om deze boodschap mee te verspreiden en het gesprek aan te gaan met jongeren in de klas en op school.” (MM)

The post Dag van de Jeugdbeweging groot succes, al moet meisje (15) wel naar ziekenhuis na alcoholgebruik: “Doen er alles aan om zo’n zaken te vermijden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »