Dreigingsniveau in ons land blijft op 3, ministerraad erkent aanslag als terreurdaad

Het OCAD meldt dat het algemene dreigingsniveau in België na de aanslag van maandagavond op drie blijft, wat betekent dat er een ernstige dreiging is. Dat doen ze enerzijds omdat het onderzoek nog loopt, en anderzijds omdat de spanningen naar aanleiding van de oorlog in Israël steeds verder oplopen.

Meer krantenkoppen in België

Robin Ramaekers in Beiroet: “Israëlische grondaanval op Libanon lijkt elk moment te kunnen beginnen”

De Verenigde Staten hebben de positionering van Israëlische troepen waargenomen die suggereert dat een grondaanval op Libanon aanstaande is. Dat vertelde een Amerikaanse functionaris maandag aan persbureau ‘Reuters’. Een ingewijde zegt tegen ‘CBS News’ dat een inval “binnen enkele uren kan plaatsvinden”. Israël heeft formeel niet bevestigd dat er een grondoperatie aankomt. Wel zei de Israëlische minister van Defensie Yoav

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »

Ex-leraar verdacht van zedenfeiten 20 jaar geleden: man werd nog genomineerd tot ‘Leraar van het Jaar’

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een voormalige leraar van vrije basisschool De Parel in Lichtaart (Kasterlee). De 61-jarige man uit Vorselaar zou ruim twintig jaar geleden de seksuele integriteit van een aantal leerlingen hebben aangetast. “Enkele oud-leerlingen hebben hierover verklaringen afgelegd”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder bij het parket in Antwerpen.

Lees meer »

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »

Doodrijder Merel De Prins (12) weer voor rechter, deze keer voor onverzekerde wagen: “Hij heeft niet de minste intentie om lessen te trekken uit het verleden”

Muhammed Aytekin, de twintiger die negen jaar geleden Merel De Prins uit Eppegem doodreed, riskeert op verzet een celstraf van 12 maanden. De man werd enkele jaren geleden opgemerkt toen hij als passagier in een niet-ingeschreven en niet-verzekerde BMW zat, maar ontkent dat hij eigenaar was van het voertuig.

Lees meer »

Israël verklaart VN-topman Antonio Guterres “persona non grata” – Ministerraad bespreekt deze namiddag situatie van Belgen in Libanon

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Samyn Wonen Art Community viert kunst

Samyn Wonen in de Noordlaan 28 introduceert Samyn Wonen Art Community, een groep Roeselaarse kunstliefhebbers die regelmatig samenkomt om hedendaagse kunst te vieren. De lancering gebeurt met een expositie van Kunstwerkplaats De Zandberg uit Harelbeke dat een platform biedt aan kunstenaars met een verstandelijke beperking. Een maand lang zal in de showroom van interieurzaak Samyn
The post Samyn Wonen

Lees meer »

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

Scoort Heymans ook op het veld van Dender?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »