Kennissen van Luc Martens willen via de rechtbank geleend geld terugkrijgen van ex-minister

Kennissen van Luc Martens (CD&V) die geld geleend hebben aan de ex-minister en ere-burgemeester van Roeselare, hopen via de rechtbank (een deel van) hun centen terug te zien. Voor de burgerlijke rechtbank van Kortrijk is het proces begonnen tegen Martens. Hij heeft bij tientallen ondernemers en vrienden geld geleend, maar hen nooit of maar gedeeltelijk terugbetaald.

Meer krantenkoppen in België

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 september worden voor de 50ste keer deGardeboefeestengeorganiseerd. Naar aanleiding hiervan herwerkte Patrick Keysabyl deGardeboeroutenaar versie 2.0 omdat er ondertussen een aantal verkeersknopen zijn gewijzigd.
The post Patrick ontwikkelt Gardeboeroute versie 2.0 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jacky Lafon, Gert Verhulst en James Cooke zien goud in zomerrevues aan de kust: “Maar de shows kosten geld”

Dit weekend haalt Het Witte Paard de pluimen van de zolder voor de nieuwe zomerrevue ‘Hot Summer Nights’. Jacky Lafon start dan weer met de try-outs van haar middagshow in Blankenberge. Het genre beleeft duidelijk hoogdagen: deze zomer staan er zés revues aan zee. Nooit eerder waren er dat zoveel. Wat zorgt voor die revival? Waarom springen Gert Verhulst en

Lees meer »

“De Seine is een veredelde riool”: triatlon kan doorgaan, maar toch ziet Marc Herremans de farce met lede ogen aan

Wat! Een! Soap! Vervuild Seine-water, nachtelijke annulaties, plannen voor een duatlon-alternatief… De olympische triatlon kan met een dag uitstel dan tóch doorgaan, maar desondanks gaat de sport gaat op de Spelen ongewild zwaar door het stof. Ex-topatleet en Marten Van Riels voormalige coach Marc Herremans ziet het met lede ogen aan. Maar heeft ook een duidelijke boodschap voor al wie

Lees meer »

Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales

De Red Lions (FIH-4) hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch hockeytoernooi op de Spelen in Parijs. De Belgische hockeymannen, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes ook hun derde groepswedstrijd tegen Australië (FIH-3) met 2-6.
The post Red Lions plaatsen zich tegen Australië met derde zege op rij voor kwartfinales appeared first on

Lees meer »

Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke

Tijdens een serene plechtigheid in de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke werd priester Marc Coudijzer gevierd voor zijn gouden priesterjubileum. De eucharistie werd opgeluisterd door het Sint-Salvatorkoor in een volle kerk.
The post Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

De transformatie van KVK: van vogel voor de kat tot kandidaat voor de middenmoot? “Huiswerk is tijdig gemaakt”

KV Kortrijk lijkt op een jaar tijd volledig getransformeerd. Exact een jaar geleden schreef iedereen de club nog af. Nu is dat helemaal anders. KVK wordt gezien als een veelbelovende club die de middenmoot mag ambiëren dit seizoen. Een opmerkelijke verandering en daar zijn meerdere redenen voor, ziet ook Pieter Eecloo die als CEO Sports alles van dichtbij meemaakte.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Yusuf

Een behoorlijk zware afwijking van het strikt regionale aspect van deze fotocolumn, maar Beeldspraak dacht: er wonen voldoende Turken in Limburg die ook recht hebben op een portie observationele humor – u ziet, wij denken aan alles. Zeker wanneer we niks beters voorhanden hebben. Bovendien mogen ze trots zijn op een andere Turk.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt productie van kernwapens voor de middellange afstand herop te starten

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee om de productie van kernwapens voor de middellange afstand opnieuw op te starten als de Verenigde Staten hun raketten stationeren in Duitsland of elders in Europa. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft een betere verzorging voor oorlogsinvaliden in zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

“Natte farçe” en vooral ‘satanische’ sketch negatief onthaald: veel kritiek in internationale pers voor olympische opener

Werd de openingsceremonie van de Olympische Spelen in de media wereldwijd overwegend positief onthaald, dan was er ook menig kritische noot te noteren. Vooral vanuit katholieke hoek, dat in een opvallende sketch een imitatie zag op het Laatste Avondmaal, het schilderij van Leonardo da Vinci dat de laatste maaltijd van Jezus Christus met zijn discipelen voor zijn kruisiging vereeuwigt.

Lees meer »

Groep Ubuntu en ION bouwen tegen 2026 24 zorgunits in project ZUUD: “Kwalitatieve woningen voor mensen met een beperking”

De inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu en projectontwikkelaar ION bouwen een nieuw project voor inclusief wonen aan de Vanhemmens Hoevestraat in Zwevegem. In totaal komen er 24 zorgunits die in 2026 zullen klaar zijn. “Wanneer iedereen zijn plekje kan vinden in een buurt, wordt die meteen een stuk socialer en levendiger”, zegt Kristof Vanfleteren, CEO van ION.
The post Groep

Lees meer »