Schietpartij op straat in Montpellier, Franse vrouw gewond in haar eigen badkamer door verdwaalde kogel

Een schietpartij op straat in de Franse stad Montpellier, wellicht een afrekening in het drugsmilieu, is bijna faliekant afgelopen voor een vrouw. Zij raakte donderdag gewond door afgeweken kogels terwijl ze in haar eigen badkamer was. Dat melden Franse gerechtelijke bronnen.

Meer krantenkoppen in België

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »