Politie betrapt 13 fietsers zonder (correcte) fietsverlichting in Kortrijk

Tijdens de donkere maanden die nu aanbreken voert de politiezone Vlas zowel ‘s morgens als ‘s avonds extra fietslichtcontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede.

Op donderdag 19 oktober, zowel in de namiddag als ’s avonds, hield de PZ Vlas verkeerspolitie zowel op de Grote Markt van Kortrijk als op de Doorniksesteenweg op ’t Hoge een controleactie met de focus op de fietsverlichting en het correct rijgedrag van fietsers, bromfietsers en e-steppers.

Meerdere inbreuken

13 fietsers werden tegengehouden omdat ze reden zonder (correct werkende) fietsverlichting, twee fietsers waren aan het bellen tijdens het fietsen, vier bromfietsers en twee autobestuurders reden in de verboden rijrichting van een eenrichtingsstraat.

Een bromfietser reed zonder geldig rijbewijs en een autobestuurder werd tegengehouden omdat hij flagrant het inhaalverbod in de fietszone negeerde.

Bezorgde ouders

“Naast de beoogde doelgroep van scholieren en studenten kan sowieso iedereen die zonder fietsverlichting rijdt, een boete krijgen, en dit het hele jaar door.”

“Niettegenstaande heel wat fietsers perfect in orde zijn, blijft het nodig om deze fietslichtcontroles te doen. We blijven overtreders zien en meldingen binnenkrijgen van bezorgde ouders en bestuurders om te zeggen dat ze nog (te) veel fietsers zonder fietsverlichting zien in het donker.”

The post Politie betrapt 13 fietsers zonder (correcte) fietsverlichting in Kortrijk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »