Asbak als dessert in nieuw restaurant #food in Diksmuide

De oude school van Nieuwkapelle bij Diksmuide heeft opnieuw een culinaire bestemming met het restaurant #food van Dave Ruysschaert (40) en Emmanuel Bitu (43). Zij ruilden hun gelijknamige zaak in Brugge in voor het landelijke dorp. “De rust en de locatie hebben ons overtuigd. We hebben Brugge nog niet gemist.” Proef zeker eens een asbak als dessert.

De vroegere jongensschool is al een tijdje bestemd als restaurant maar Dave en Emmanuel zijn de nieuwe gezichten en lanceren hun eigen concept onder de noemer #food.

40-tal couverts

In Brugge barstten ze met een gelijknamige horecazaak uit hun voegen en uitbreiding was niet mogelijk. “In de West-Vlaamse hoofdstad hadden we een zaak met 26 couverts, hier in Nieuwkapelle zijn er dat een 40-tal. We merken dat de sfeer hier ook gemoedelijker is. We hebben Brugge nog niet gemist. Sinds de zomer wonen we in Nieuwkapelle en nu is ook ons restaurant open”, zegt Dave.

De zaakvoerders vinden in eigen streek voldoende ingrediënten voor hun aanpak waarbij de basis plantaardig is. “De groenten van boer Mattias van De Blauwe Spie in Noordschote zijn smaakvol, de kazen van ’t Dischhof in Keiem subliem en Den Ambacht in Zeebrugge rolt met passie ambachtelijke garnaal- en kaaskroketjes.”

Klassiekers

“’s Middags kunnen onze gasten genieten van tapas en een aantal klassiekers zoals varkenswangetjes, vispan of een dame blanche als dessert. ’s Avonds zetten we onze menu’s van 4, 5 en 6 gangen in de kijker. Plantaardig is de basis, maar vlees of vis kunnen steeds.”

Dave en Emmanuel komen graag verrassend uit de hoek. Zo is er de chef’s table voor twee tot zes personen. Vooraf geef je door wat je niet graag eet en of je vegan, vlees of vis verkiest. Daarmee gaat Dave aan de slag. Als klant weet je vooraf niet wat hij zal voorgeschoteld krijgen. Voor 125 euro per persoon serveert hij twee hapjes, twee voorgerechten, een hoofdgerecht en twee desserts. Het aperitief, drie drankjes en koffie of thee met degustief zijn inbegrepen.

Asbak als dessert

In het zesgangenmenu valt het illusiedessert op. Geniet van een huishoudspons, spiegelei of een asbak als toetje. “Deze maand bieden we de asbak aan”, tipt Dave.

“Die is gemaakt van een ganache en gepofte zonnebloempitten, de vulling is amandelcrème en chocolademousse. De peuken zijn van marsepein en de as is merengue op basis van kikkererwtensap.”

(lees verder onder de foto)

© #Food

De twee zijn al volop aan het plannen. “Volgende maand bieden we onze gerechten aan in een automaat bij ons restaurant. We hebben een parking voor auto’s en mobilhomes. Vanaf het voorjaar richten we een galerie in met plaatselijke kunst en meubeltjes. Wie van die ruimte gebruik wil maken kan ons nu al contacteren.” (GUS)

#food is open op woensdag- en vrijdagavond en in het weekend voor de lunch en het diner. Je vindt de zaak in de Nieuwkapellestraat 21 in Diksmuide. Info: www.hashtagfood.be of 0498 60 34 60.

The post Asbak als dessert in nieuw restaurant #food in Diksmuide is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

“Zorg er gewoon voor dat ik kan slapen. Maakt niet uit wat er gebeurt”: de laatste dagen van Michael Jackson

Het is intussen vijftien jaar geleden dat popster Michael Jackson op 50-jarige leeftijd overleed. Hoe tragisch ook, z’n dood kwam niet geheel onverwacht voor wie hem die laatste maanden van dichtbij meemaakte. Wie uitte z’n bezorgdheden over z’n geestestoestand? Wat gebeurde er tijdens z’n laatste momenten? Een overzicht van z’n finale weken. “Hij is als een verloren jongetje.”

Lees meer »

Papa Andy (39), mama Kyra (33) én baby Naud zijn alle drie op dezelfde dag jarig: “Dat de kans wel héél klein zou zijn, vertelde onze gynaecoloog nog”

Toen de gynaecoloog de uitgerekende geboortedatum van hun klein spruit verklapte, gniffelden Andy en Kyra meteen naar elkaar. ‘30 juni? Een dag later op 1 juli zijn we samen jarig’, zei het koppel uit het Limburgse Lanaken. Hun stiekeme wens kwam ook nog eens uit, want maandag kwam baby Naud gezond ter wereld. “Een mooier verjaardagscadeau is er niet”, vertelt

Lees meer »

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »