Chiro Heist blijft dan toch bestaan

Goed nieuws voor de Heistse jeugd. Hoewel het er lange tijd erg slecht uitzag door een gebrek aan leiders, kon de werking van Chiro Heist na de zomer dan toch opnieuw opstarten. “We hebben de werking wel anders moeten organiseren om alles te kunnen bolwerken”, zegt hoofdleider Daimen Demeester.

Eind juli deed Chiro Heist, bij monde van hoofdleider Daimen Demeester (22) onder meer in deze krant een dringende oproep. Er was nood aan nieuwe leiders om de werking na de zomer terug te kunnen opstarten. “We waren toen met twaalf leiders waarvan er maar liefst zeven zouden stoppen. Dat was dramatisch voor onze werking natuurlijk”, zegt Daimen, die studeert voor leerkracht secundair onderwijs. “Die mensen waren allemaal op een leeftijd om te stoppen, dus daar was wel begrip voor. Het probleem is het gebrek aan doorstroming binnen onze jeugdbeweging. Ik ben zelf al 22 jaar, dus ik zal dat ook geen jaren blijven doen”, aldus Daimen.

Oproep

“We hebben toen inderdaad online en in enkele kranten een oproep gedaan voor nieuwe leiders, maar helaas kwam daar nauwelijks reactie op.” Het zag er dus heel erg slecht uit, en het idee leefde sterk om er dan maar mee te stoppen. Maar toch is het zo niet gegaan. “Met de leiding die wel nog door deed, beseften we dat het mogelijk een tijdelijk probleem is dat kon overbrugd worden. Dus hebben we onze werking anders georganiseerd om het toch te kunnen bolwerken”, legt Daimen uit. “Het komt erop neer dat de -12 groep de ene zondag komt en de +12 de andere zondag; daar waar ze vroeger beiden elke zondag kwamen. Dat realiseren we nu met zes vaste leiders. Er is één iemand vanuit de +12 groep vervroegd bij de leiding gekomen. Normaal gezien start de leiding maar vanaf de leeftijd van 17 jaar, maar we hebben dat met ongeveer een jaartje verjongd. Extern nieuwe leiders aantrekken is echt moeilijk want veel mensen schijnen te denken dat ze daar enorm veel werk aan hebben; te veel naar hun zin. Maar het ziet er dus naar uit dat we nu met een mooie groep +12 zitten met veel jongeren die nu al aangeven dat ze willen doorstromen naar de leidingsgroep. Dus wellicht zullen we op termijn weer élke zondag de beide groepen kunnen ontvangen”, besluit Daimen. (PDV)

The post Chiro Heist blijft dan toch bestaan is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »