Café verkiest Duitse boven Belgische pils: “Dit is van ’t beste”

België is wereldwijd bekend om z’n bier. Toch kiest een café uit Ieper nu voor een Duitse pils na een lange zoektocht door beer geeks uit een ‘pilspanel’. “Dit is van ’t beste.”

Weihenstephaner, zo heet de nieuwe pils van Kaffee Bazaar in de Ieperse binnenstad. De bruine kroeg biedt meer dan vijfhonderd biersoorten van over de hele wereld, maar ruilt nu hun Belgische pils van de tap in voor een pils uit Duitsland. “Niet zomaar een pils”, zegt zaakvoerder Joeri Devolder (41). “Het was een lange en trage zoektocht. Samen met een pilspanel van trouwe stamgasten en bierliefhebbers hebben we verschillende buitenlandse pilsbieren uitgeprobeerd.”

Zoet en chemisch

“Tegenwoordig smaken veel pilsmerken op de Belgische markt zoet en chemisch”, vindt panellid Rino Deltombe (34). “Ik smaak het verschil met de Duitse wijze van brouwen op basis van enkel water, hop, mout en gerst.”

“Duitse bieren zijn heel kwalitatief?”, beaamt Joeri. “Ik gaf de voorkeur aan een volmout pils. Het werd dus Weihenstephaner, een pils van de gelijknamige brouwerij uit Beieren. Weihenstephan is de oudste nog actieve brouwerij van de wereld. De pils is gebrouwen met volwaardige hop, bevat geen toegevoegde suiker en is niet gepasteuriseerd. Aan de brouwerij is een universiteit verbonden met brouwersopleiding. Dit is van ’t beste. Dankzij de hulp van de Poperingse brouwerij St.Bernardus kregen we deze pils geïmporteerd. We zijn het eerste café in België dat Weihenstephaner pils tapt.”

Beste pils?

Arnout De Bruyn (36) had de eer om de pils als eerste klant te proeven. “Goedgekeurd”, oordeelt hij. “Voor een speciaal biertje moet je hier zijn. Dit café heeft buitenlandse bieren, die je elders niet vindt. Te veel om allemaal op één avond te proeven (lacht).”

Er staan bijvoorbeeld Star Wars bieren en smoothie bieren op de kaart. “Ik heb hier al ? van allerlei geuren, kleuren, smaken en alcoholpercentages geproefd”, vertelt Rino. “De nieuweWeihenstephaner pils is heerlijk. De beste pils ter wereld? Moeilijk te zeggen, want zoveel pils drink ik niet. Ik durf wel te zeggen dat dit een van de beste pilsbieren is die nu verkrijgbaar is in België.”

Pretzel

De Duitse pils is een blijver in het café. “We zijn zeer tevreden dat we zo’n mooi kwaliteitsbier kunnen aanbieden als vaste pils. De eerste proevers krijgen meteen een grote pretzel dabei, een knipoog naar Duitsland. We hebben ook bijhorende glazen van 25 centiliter, een halve liter en zelfs een liter.”

Volgend jaar pakt Kaffee Bazaar uit met een jubileumbier. “Naar aanleiding van onze tien jaar in de Boomgaardstraat. Het bier is nog aan het rusten op een gerookt Oban whiskyvat en zal binnenkort gebotteld en geëtiketteerd worden. We zijn op zoek naar leuke foto’s over ons café uit de afgelopen jaren. De mooiste en leukste worden vereeuwigd op het etiket.” (TP)

The post Café verkiest Duitse boven Belgische pils: “Dit is van ’t beste” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen

Voortaan kan je in de inkomhal van het stadsmuseum ‘t Schippershof een interactieve wand raadplegen, boordevol toeristische informatie over de grensstad. Het toeristische informatiepunt werd gesubsidieerd door de provincie en moet bezoekers toelaten om op een moderne manier aan toeristische informatie te geraken.
The post ’t Schippershof huisvest toeristisch informatiepunt in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »