Engeland, Schotland en Denemarken zetten zich schrap voor storm Babet, al overstromingen in Ierland

Het noorden van Europa bereidt zich voor op de doortocht van storm Babet. Er wordt gewaarschuwd voor hevige wind, veel regen en mogelijke overstromingen. In delen van Schotland is code rood van kracht. In Ierland heeft de storm al tot overstromingen geleid.

Meer krantenkoppen in België

Honderd gedetineerden in één week vrijgelaten: “Als noodmaatregel in de strijd tegen overbevolking”

Om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, mochten deze week honderd gedetineerden vervroegd de gevangenis verlaten. Dat kwam onze onderzoekscel te weten. Ze werden met verlengd penitentiair verlof gestuurd. Dat verlof loopt tot het einde van hun straf, waardoor ze eigenlijk vrij zijn. “De maatregel moet bijdragen tot een verlichting van de zware druk op onze gevangenissen.” Zijn

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »

Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend

Het kartel Vooruit/Groen heeft haar volledige lijst bekendgemaakt. De lijst omvat 21 kandidaten voor Vooruit en 8 voor Groen. “Het is een mix van interesses en engagementen, van stad, wijken en deelgemeenten”, luidt het. “We willen de burgemeester leveren en opnieuw de grootste fractie worden.”
The post Kartel Vooruit/Groen maakt alle lijstnamen bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid bij Anderlecht. Wat komt er van Amuzu, Verschaeren en Dreyer?”

Zet Club Brugge de opmars verder en koppelt Antwerp beter voetbal nu ook aan resultaat, dan blijft Anderlecht ter plaatste trappelen. Het voetbal blijft armtierig en nu kan paars-wit ook in eigen huis niet meer winnen van Westerlo. Onze analist Marc Degryse heeft begrip voor de morrende fans: “Ik vrees als Anderlecht deze week verliest van Genk of Charleroi, dat

Lees meer »

Ondernemersavond in de Abdijhoeve

De stad Oudenburg organiseert op donderdag 26 september een bijzondere ondernemersavond voor alle lokale ondernemers. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis op te doen en samenwerkingen te verkennen die de lokale economie kunnen versterken.
The post Ondernemersavond in de Abdijhoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »