Kermiscross in Ardooie kan rekenen op lekker weertje

Het zat voor de Kermiscrossers dit jaar mee om de 28ste editie van de kermiscross te organiseren, door omstandigheden niet nà, maar voor het kermisweekend.

Om een opvolger te vinden voor Quinten Hermans en Blanka Vas was er een prominente deelnemerslijst. Naast het lekkere koersweertje en door een malse regenbui op de dag voor de cross was er een extra moeilijkheidsgraad op het parcours met de Waterbek, het Volksplein en de passage aan de VIP-tent. Die was goed gevuld in de Stationsstraat. Al in de vroege voormiddag was er geen doorkomen aan in het centrum van de gemeente.

Opvallend veel wagens met Nederlands nummerplaat ook en ze konden vroeg juichen want de Nederlandse Worst won bij de elite dames. Gerben Kuypers was de beste bij de elite heren. Aan de Montana was het extra druk, want daar was er de start en de aankomst. “Leuk dat we hier een Belgisch biertje kunnen drinken in een echte café op de omloop”, zei een Nederlands koppel. Even verder stond een dame die wat cross onwennig was, want ze was er op haar stiletto’s.

Steun

Dit jaar waren er twee initiatieven in de marge van de cross. Net voor de middag doken de G-renners het veld in en dit was voor hen de eerste editie in Ardooie. “Blij dat we dit initiatief kunnen sponsoren. We sluiten ons kantoor en we maken er een teambuilding van”, zei Lucas Carrette van de Argentabank.

Er was eveneens een goed doel aan de kaartenverkoop. Per verkochte kaart was er een euro voorbehouden aan DVC Heilig Hart uit Deinze. Vorig jaar konden de Kermiscrossers een cheque van 3.000 euro doneren. Voorzitter Jochen Demeyere en zijn team kijken uit naar de opbrengst van dit jaar en hoopt een elektrische duofiets te kunnen aankopen.

The post Kermiscross in Ardooie kan rekenen op lekker weertje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »