Schotland zet zich schrap voor storm Babet: mensen kunnen dagenlang afgesloten zijn van alle hulp

De Britse weerdienst, de Met Office, heeft ervoor gewaarschuwd dat de passage van storm Babet tot zware overstromingen kan leiden, die delen van het land kunnen afsnijden.

Meer krantenkoppen in België

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns Suikerpark

Leerlingen en docenten van StAPwest Veurne verhuisden eerder dit jaar al naar hun nieuwe stek in het Veurnse Suikerpark. Maar zaterdag 14 september werd de officiële opening gevierd met een inhuldigingsbord en een feestelijke opendeurdag waarbij iedereen het gebouw kon verkennen. Er waren onder andere toonmomenten, workshops en proeflessen.
The post Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns

Lees meer »

“Een lijfwacht richtte zijn pistool op mij”: zwemles voor de tweeling van Charlène van Monaco liep bijna uit de hand

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

Nieuwe locatie voor expertiseschool Element

Element is een school die zich richt op leerlingen met autisme en socio-emotionele kwetsbaarheden die normaal tot hoogbegaafd zijn. Ze worden door een team experten aangemoedigd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige jongvolwassenen.
The post Nieuwe locatie voor expertiseschool Element appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Starfighter

Zelfs na twintig jaar blijft het toch nog altijd een béétje schrikken wanneer je zonder argwaan de rotonde nadert. Daar, een paar honderd meter voor je en vanuit vier windrichtingen tegelijk, doemt namelijk plots die metaalgrijze straaljager op. Hoog op een pyloon die weliswaar stevig lijkt, maar je weet maar nooit. Het vastgeprikte toestel is na al die tijd aan

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Kijk bij HLN exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »