Extra trams en ook een buslijn naar Leffinge en Slijpe vanaf januari 2024: “We hebben hier heel lang zitten op wachten”

Vanaf 6 januari hanteert De Lijn enkele nieuwe dienstregelingen die ook het openbaar vervoer in Middelkerke beïnvloeden. Zo krijgt de kusttram ‘s morgens extra ritten en een hogere avondfrequentie. Na lang wachten, is er nu ook een buslijn die Leffinge en Slijpe met de badstad verbindt.

De kusttram rijdt vanaf 6 januari overdag om de 10, 15 of 20 minuten afhankelijk van de periode. In de ochtend zijn er extra ritten en ’s avonds verhoogt de frequentie: in plaats van om het uur rijdt de kusttram dan om de 30 minuten. Op vrijdag- en zaterdagavond rijdt de kusttram ook later.

“Buslijn 52 is een nieuwe verbinding met om het uur een bus tussen Leffinge, Slijpe en Middelkerke. We hebben hier heel lang zitten op wachten. De werken aan de Spermaliestraat hebben in het voorjaar van 2024 wel een impact op het traject van deze nieuwe lijn. Dankzij de combinatie met de bestaande lijn 53 is er vanaf 6 januari ook om het uur een bus tussen Leffinge en Oostende”, zegt schepen Dirk De Poortere (LDD).

Belbus wordt flexvervoer

Met vaste trajecten en betere afstemming met het reguliere vervoersaanbod – inclusief treinverkeer – biedt de lijn efficiënter vervoer op maat. Een flexrit reserveren kan telefonisch, online of via de app en dat maximaal 30 dagen op voorhand. Gekende gebruikers van de belbus krijgen een persoonlijke mailing vanaf 6 december.

“In de komende weken zullen ze via een uitgebreide communicatiecampagne alle aanpassingen bekendmaken”, klinkt het nog. (FV)

The post Extra trams en ook een buslijn naar Leffinge en Slijpe vanaf januari 2024: “We hebben hier heel lang zitten op wachten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »