Groot feest voor wereldkampioen Gran Fondo Lars Van Coppenolle

De jonge Oostkerkenaar Lars Van Coppenolle kroonde zich afgelopen zomer tot wereldkampioen Gran Fondo in het Schotse Glasgow. “Dat wilden we niet zomaar laten voorbijgaan”, zegt Lut Fockedey, die samen met tal van verenigingen en sponsors een groot feest organiseerde in De Beuterblomme.

Een Gran Fondo, de kans dat het begrip niet meteen een belletje doet rinkelen is niet klein. Het gaat om een discipline binnen het amateurwielrennen en wordt omschreven als een behoorlijke lange, georganiseerde rit met een groot aantal wielertoeristen als deelnemers en met tijdwaarneming. Op het voorbije WK wielrennen in Schotland afgelopen zomer vond dus ook het WK in deze discipline plaats en het was daar dat Lars Van Coppenolle zich de sterkste deelnemer toonde.

De Oostkerkenaar, die als ingenieur bij een havenbedrijf in Zeebrugge werkt, werd voor die prestatie eerder al tijdens de gemeenteraad gehuldigd in het Damse stadhuis maar zijn Oostkerkse dorpsgenoten wilden er toch nog een écht feest in het dorp bovenop doen. Het was Lut Fockedey, ook bekend als gemeenteraadslid voor CD&V+, die samen met verenigingen als de wielerclubs De Beuterblommen en Poerdroge en met Oostkerke Sportief het voortouw nam voor de organisatie van een feest in parochiezaal De Beuterblomme.

Belgisch volkslied

“We kunnen zo’n mooie overwinning van een dorpsgenoot toch niet zomaar laten voorbijgaan”, zegt Lut. Ook heel wat bedrijven en zelfstandigen uit Oostkerke en omgeving steunden het initiatief als sponsor en stad Damme deed ook een duit in het zakje door enkele vaten bier te voorzien. Lars Van Coppenolle werd op het podium geïnterviewd door ‘Meester Frans’ Tytgat en mocht nog eens het verhaal van zijn indrukwekkende prestatie doen. De aanwezigen konden ook genieten van een filmpje over zijn ervaringen in Schotland. “Het moment dat het Belgisch volkslied voor mij werd gespeeld zal ik toch niet vlug vergeten”, zei de duidelijk nagenietende Lars.

The post Groot feest voor wereldkampioen Gran Fondo Lars Van Coppenolle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

Ruim 5.400 studenten leggen toelatingsexamen af voor arts, een forse stijging: “Opleiding verdraagt zulke grote schokken niet”

5.477 studenten leggen vandaag het toelatingsexamen af voor arts. Morgen zijn er 1.767 kandidaten voor het toelatingsexamen tandarts, donderdag zijn 708 kandidaten voor het examen dierenarts. Nooit eerder waren er zo veel inschrijvingen voor de toelatingsexamens. "Dat gaat een hele opdracht worden voor de faculteiten van dit land", zegt Piet Hoebeke, decaan aan de UGent.

Lees meer »