Liveblog – Ten vroegste vrijdag hulpgoederen naar Gaza, president Biden noemt bezoek aan Israël “succes”

Er lijkt een doorbraak te zijn over de levering van hulpgoederen aan de bevolking in het zuiden van Gaza. De Amerikaanse president Joe Biden kondigde een akkoord over een hulpkonvooi van 20 vrachtwagens aan die Gaza zouden binnenmogen, en dat ten vroegste morgen. Biden was op bezoek in Israël, een bezoek dat hij "een succes" noemde. Volg hier de actuele ontwikkelingen in het conflict tussen Israël en Hamas.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

KIJK. Staf Coppens en zijn gezin geven een rondleiding door hun nieuwe huis in ‘Camping Coppens’: “De missie is geslaagd”

“Op naar een nieuw avontuur.” In de eerste aflevering van ‘Camping Coppens’ nemen Staf en zijn gezin een drastische beslissing. Ze zetten hun huis te koop en bezoeken hun nieuwe woning in Karlstad, ver weg van de rustgevenden natuur waarvoor het gezin van vier naar Zweden trok. “Het is hier heel mooi”, klinkt het bij Nora en Beau. “Dichter bij

Lees meer »

Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat na veertig jaar met pensioen bij De Krant van West-Vlaanderen

Na liefst 40 jaar bij De Krant van West-Vlaanderen gaat Jos Remaut met pensioen. Vier decennia lang volgde Jos het reilen en zeilen in onze provincie van erg dichtbij. We noemden hem daarom ook preus ‘ons geheugen’. In vier sleutelmomenten laten we Jos terugblikken op zijn rijkgevulde carrière.
The post Afscheid van het geheugen van KW: Jos Remaut gaat

Lees meer »

Sara Vandecaveye (104), oudste inwoner van Kortrijk, overleden

“Op enkele maanden van haar 105de verjaardag is moeder als een kaarsje uitgegaan”, zegt Gery Catteeuw, de zoon van Sara Vandecaveye, de oudste inwoner van Kortrijk, die op dinsdag 3 september in wzc Biezenheem overleden is. Zij was de weduwe van Hector Catteeuw, die in 1979 – uitgerekend ook op 3 september – op 65-jarige leeftijd drie maanden na zijn

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Beerse

In Vlimmeren, een deelgemeente van Beerse in de Antwerpse Kempen, is een 42-jarige motorrijder om het leven gekomen. Het is onduidelijk hoe hij ten val kwam, wellicht zijn er geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Dat bevestigt de lokale politie. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar dat is niet meer gelukt.

Lees meer »