“Mijn maag keert om”: VB-parlementslid Stefaan Sintobin krijgt heel wat kritiek over zich heen na uitspraak over lesbische en homoseksuele koppels

“Groot gelijk”, zo riep Vlaams parlementslid vanuit zijn parlementszitje in een reactie op een getuigenis die Open VLD-parlementslid Stephanie D’Hose bracht over leerkrachten biologie die in hun lessen geen aandacht hebben voor de manier waarop lesbische of homoseksuele koppels kinderen kunnen krijgen. D’Hose sprak achteraf van “een schande” en zei dat haar “maag keerde” bij de uitspraak van Sintobin. Sintobin zelf ontkent bij Belga dat het gaat om een “homofobe” uitspraak.

Open VLD-parlementslid Stephanie D’Hose wilde minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag in het Vlaamse halfrond vragen stellen over het onveiligheidsgevoel op school onder lgbti+-leerlingen. D’Hose citeerde daarbij een aantal getuigenissen uit een rapport, waaronder een getuigenis over het feit dat er in de lessen biologie nooit gaat over hoe lesbische en homoseksuele koppels kinderen kunnen krijgen.

Daarop maakte Vlaams Belang-parlementslid Stefaan Sintobin vanop de banken de opmerking: “groot gelijk”. Die opmerking lokte bij andere parlementsleden wat verontwaardigde reacties uit.

Vraagsteller D’Hose onderbrak even haar vraag en zei nadien dat haar “maag keerde” bij de opmerking van Sintobin. “Beeld je in. Je bent een kind. Je worstelt met je geaardheid. Je bent kwetsbaar. Je wordt door niemand geholpen. En je leest dan de opmerkingen van de heer Sintobin. Ik vind dat onaanvaardbaar”, aldus D’Hose.

Ook PVDA-parlementslid Onno Vandewalle bestempelde de uitspraak als “pijnlijk”. Orry Van de Wauwer (CD&V) vroeg om de opmerking van Sintobin op te nemen in het verslag. Hij noemde de uitspraak nadien ook “enorm kwetsend”. “Hoewel het keer op keer verbijsterend is dat Vlaams Belangers zo’n uitspraken doen, verbazen deze jammer genoeg niet meer”, zegt Van de Wauwer. “Ik vraag me overigens ook af hoe Sintobins fractieleider zich hierbij voelt. Eigenlijk zegt Sintobin dat hij vindt dat zijn fractieleider, als homoman, niet in staat is om kinderen op te voeden”.

Sintobin deed de commotie nadien af als “veel gedoe om niks”. Hij ontkent ook dat het gaat om een homofobe uitsprak. “Leraren zijn er inderdaad om kennis (taal, wiskunde,?) over te brengen aan de kinderen niet om een doorgeslagen genderideologie te onderwijzen”, zo reageerde hij op X, het vroegere Twitter.

The post “Mijn maag keert om”: VB-parlementslid Stefaan Sintobin krijgt heel wat kritiek over zich heen na uitspraak over lesbische en homoseksuele koppels is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Bart doet dochter tickets voor Taylor Swift cadeau, zij maakt voorbereidende cursus: “Ik wist niet dat het zo complex was”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift is momenteel bezig aan een tour door Europa. Binnenkort gaan ook Bart en Merel De Waele uit Gent kijken. Het is een cadeautje voor dochterlief, maar zij wil geen mal figuur slaan met haar vader aan haar zijde. En dus ontwierp Merel een PowerPoint, een spoedcursus Taylor Swift. VTM NIEUWS ging kijken hoe goed papa

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Verlengingen in Hamburg, Ronaldo mist reuzenkans

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »