Radio 2 verliest luisteraars, maar blijft meest beluisterde radiozender

Op een jaar tijd verliest Radio 2 bijna vijf procent van hun luisteraars. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Het bereik van Radio 2 was na het verdwijnen van het regionale ochtendprogramma al gedaald en die daling zet zich nu verder tot zo’n 23,5 procent van het marktaandeel. Maar daarmee blijft Radio 2 de meest beluisterde radio in Vlaanderen.

Een jaar geleden scoorde Radio 2 nog stukken beter bij de CIM-cijfers. Toen haalde de grootste radiozender van de VRT namelijk 28,3 procent van het marktaandeel, wat neer komt op gemiddeld dagelijks 1,167 miljoen luisteraars. Eind augustus dit jaar was het aandeel al gezakt naar 23,5 procent, een daling van bijna vijf procent.

Concreet zijn op een jaar tijd bijna 131.000 luisteraars afgehaakt. De zender blijft wel nog steeds koploper in het radiolandschap in Vlaanderen, want van mei tot augustus 2023 stemden nog altijd dagelijks gemiddeld 1,036 miljoen luisteraars af op Radio 2.

Schrappen regionaal ochtendprogramma

Dat kan waarschijnlijk te maken hebben met het vervangen van de regionale ochtendprogramma’s door een nationaal ochtendprogramma. Daardoor moest het West-Vlaamse boegbeeld Jens Lemant plaats maken voor de nieuwe presentatoren Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. Bij het aankondigen van het verdwijnen van het regionaal ochtendprogramma in augustus 2022 kwamen daar veel negatieve reacties op vanuit de luisteraars en gemeenten.

Stijgers

De radiozender Qmusic is een van de stijgers. Vorig jaar haalden zij als tweede grootste zender van Vlaanderen nog 12,8 procent van het marktaandeel en vandaag bereiken ze 14,5 procent, wat neerkomt op 771.850 luisteraars.

The post Radio 2 verliest luisteraars, maar blijft meest beluisterde radiozender is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Oasis-reünie trekt volgend jaar ook met vijf shows naar VS, Mexico en Canada en schrapt ‘dynamische’ ticketprijzen

Oasis treedt volgend jaar ook op in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De Britse band kondigde maandag vijf nieuwe shows aan. Eerder werd al bekend dat de broers Liam (52) en Noel (57) Gallagher samen langs Britse en Ierse steden gaan touren. Die shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De ‘dynamische’ ticketprijzen laten ze in Noord-Amerika wel

Lees meer »

Gasbevoorrading blijft uitdagend in Europa, waarschuwt IEA

Het wereldwijde gasverbruik blijft stijgen, voor volgend jaar wordt zelfs een nieuwe piek verwacht. Tegelijk zou de doorvoer van Russisch gas door Oekraïne stoppen, waardoor het opnieuw een uitdagend jaar dreigt te worden in Europa, dat dan volledig afhankelijk wordt van vloeibaar gemaakt aardgas (lng), waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag in een marktrapport.

Lees meer »

“Ik wil véchten voor West-Vlaanderen”: Melissa Depraetere, in tien jaar van OCMW-raadslid tot viceminister-president

In 2014 maakte ze als politiek groentje haar debuut in de OCMW-raad van haar thuisstad Harelbeke, tien jaar later heeft ze de eed afgelegd als Vlaams minister. Melissa Depraetere (Vooruit) is als een komeet naar de top van de politiek geschoten. Maar ze is helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging, zegt ze. “Ik heb mijn droombevoegdheden beet. Ik wil mensen

Lees meer »

Nieuwe horrorfilm ‘Terrifier 3′ zo schokkend dat kijkers braken en paniekaanvallen krijgen: “Negen bezoekers liepen na eerste scène al weg”

De afgelopen jaren hebben de twee ‘Terrifier’-films zich bewezen als de meest bloederige films in de bioscoop. ‘Terrifier 2′ zorgde in 2022 zelfs voor zoveel schrik dat bioscoopbezoekers flauwvielen of ziek naar buiten renden. Het leek een onmogelijke opgave voor ‘Terrifier 3′ om dat te overtreffen, maar de makers bewijzen het tegendeel. “Al in de eerste tien minuten gingen negen

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »