Keano Dedrie is benjamin van SCT Menen: “Goede leerschool”

SCT Menen (4de provinciale D) is duidelijk het winnen verleerd. Vorige zondag hoopte Sporting aan huis tegen het voorlaatste gerangschikte FC Poperinge B zijn tweede seizoenszege binnen te halen. Het bleek ijdele hoop. Ondanks een goede eerste helft en een 1-0 voorsprong bij de rust, moesten de jongens van T1 Tim Debrouwer met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen. “Komende zaterdag op Vlamertinge B is het van moeten”, maakt Keano Dedrie een vuist.

SCT Menen kiest voor de jeugd. Keano Dedrie is er nog altijd maar zeventien, maar is zich stilaan aan het opwerken tot een vaste waarde. “Bij Toekomst Menen ben ik begonnen”, doet Keano zijn verhaal. “Ik heb daar nog training gekregen van mij pa, die er toen als jeugdtrainer aan de slag was. Na de fusie met Sporting ben ik samen met mijn vader overgekomen. Voor mijn ontwikkeling als voetballer is het een zegen dat ik als jonge snaak met de eerste ploeg mag opdraven. Vierde provinciale is een uitstekende leerschool waar ik zonder druk op de schouders stappen kan zetten. Alleen jammer dat we onder de verwachtingen blijven. Tegen Poperinge moeten we altijd winnen. We speelden een goede eerste helft, kregen met een 1-0 voorsprong aan de rust te weinig loon naar werken. Maar na de pauze kwam er zand tussen ons radarwerk. In het slot slikten we alsnog een tegentreffer en die kwam hard aan. Komende zaterdag op Vlamertinge B wordt het tijd dat we uit onze krammen schieten.”

Sporting Anderlecht

Naast voetbal bij SCT Menen is Keano vooral supporter van Sporting Anderlecht. “Van op afstand”, voegt de jonge Menenaar eraan toe. “Omdat we tijdens het weekend zelf aan de bak moeten, ben ik niet vaak in de gelegenheid om mijn favoriete ploeg aan het werk te zien. Mijn favoriete speler? Ik heb veel bewondering voor Yari Verschaeren. Met zijn techniek en werkkracht is hij mijn voorbeeld”, besluit Keano. (AV)

Zaterdag 21 oktober om 18.45 uur: SK Vlamertinge B-SCT Menen.

The post Keano Dedrie is benjamin van SCT Menen: “Goede leerschool” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Je kreeg geen eten na de wedstrijd als je boven een bepaald gewicht zat”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd”

Onverwacht geen Willem Vermandere op het gouden jubileum van Festival Dranouter, waar hij sinds 1989 zeven keer optrad. “Als grootste festival van West-Vlaanderen hadden we een automatische click met deze icoon voor West-Vlaanderen, folk, kleinkunst en traditionele muziek.”
The post Dranouter moet Willem Vermandere uit feesteditie schrappen: “Deze folkheld heeft ons festival mee gevormd” appeared first on KW.be.

Lees meer »