Piet en Philip treden op als De Comedioten: “Ouderwetse bonte avond”

Wie zin heeft in een anderhalf uurtje humor van de bovenste plank kan De Comedioten boeken. Philip Sabbe (66) en Piet Callens (67) werkten als komisch duo de voorstelling ‘We zoen zu geirn!’ uit. “Tijdens onze try-outs ontvingen we veel positieve reacties”, klinkt het.

Philip Sabbe en Piet Callens leerden elkaar eind vorig millennium kennen bij Compagnie ’t Wezen en Stadstheater Kunst en Eendracht. “Toen wilden we samen al iets op poten zetten, maar door onze drukke jobs kwam het er maar niet van”, zegt Philip. Vijf jaar geleden werd het vuur tijdens de nieuwjaarsreceptie in OC ’t Gaverke opnieuw aangewakkerd.

“We besloten om samen regelmatig te gaan wandelen en nadien iets te drinken. Onze ideeën kregen tijdens de vele wandelingen vorm en leidden uiteindelijk tot een eigen project genaamd ‘We zoen zu geirn!’, dat voortkomt uit We zoen zu geirn ne keer samen optreden.”

Piet kwam met een tekst op de proppen die ze samen uitwerkten tot een volwaardige voorstelling. “In het stuk gaan we op zoek naar onszelf. We vertellen kluchten en anekdotes die we aan elkaar breien in een verhalende dialoog”, vertelt Piet.

In het Waregems

“Dat doen we uiteraard in het West-Vlaams. Of nog beter, in het Waregems. In de show zitten ook vijf amusante liedjes. De tekst schreven we zelf op muziek van Steef Coorevits, voor de opnames trokken we naar The Art Factory van Arvid Waelkens.”

De twee vrienden dragen bakken ervaring met zich mee. Callens speelde onder meer nog toneel in ’t Knipperlicht in Zulte. Sabbe, die al sinds z’n 17de op de planken staat, is al decennialang een van de gezichten van De Zingende Sterren. Hij acteerde ook in acht films en grotere theaterproducties als King Lear.

“We hebben enkele try-outs achter de rug waar we veel positieve reacties ontvingen. Ons ideale publiek telt 35 tot 50 toeschouwers, maar we kunnen gerust tot 80 of zelfs 100 man gaan”, duidt Piet. “We maken er met plezier een ouderwetse bonte avond van”, besluit Philip.

Wie een optreden wil boeken, kan Piet en Philip bereiken op 0472 64 10 54 en 0471 71 81 41 of via [email protected].

The post Piet en Philip treden op als De Comedioten: “Ouderwetse bonte avond” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond”

In het opleidingscentrum van de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde studeerden 8 blindengeleidehonden af na een intensieve opleiding. Met hun diploma op zak (of tussen de poten) zijn ze helemaal klaar om hun nieuwe baasje met een visuele beperking elke dag bij te staan.
The post Viervoeters krijgen diploma als blindengeleidehond: “Apple is een fantastische hond” appeared first

Lees meer »

“Ik ben alles kwijt”: getuigenissen van slachtoffers geven hallucinante inkijk in werkwijze van Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen

“Op het einde van de rit was ik alles kwijt.” De cryptofraudezaak rond ex-wielrenner Stijn V. (45) uit Sint-Truiden, waar HLN gisteren als eerste over berichtte, neemt steeds grotere proporties aan. Al zes slachtoffers hebben zich bij onze redactie gemeld: hun getuigenissen geven een hallucinante inkijk in de werkwijze van de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen. Zelfs

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »