“Eén van de oudste bierfestivals”

POPERINGE Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober organiseert Bierclub Poperinge in samenwerking met Stad Poperinge en Toerisme Poperinge het 26ste Poperinge Bierfestival. Vorig jaar kon het festival rekenen op 2.600 bezoekers uit meer dan 20 verschillende landen. De succesformule wordt ook dit jaar herhaald: 25 brouwers en 125 bieren.

“Het festival wordt reeds jaren geroemd als ‘Het gezelligste bierfestival van ‘t land’ in binnen- en buitenland, en had vorig jaar 2.600 bezoekers uit meer dan 20 verschillende landen. Met persaandacht in België, Engeland en Frankrijk mogen we zonder twijfel spreken van een bierfestival met internationale uitstraling”, klinkt het bij Bruno Jacques, in naam van het organiserende Bierclub Poperinge. De club werd opgericht in 1996.

“Het wordt een unieke tweedaagse waar een selectie schitterende bieren door 25 brouwers zelf geschonken zullen worden. Ze geven de bezoeker uiteraard met veel plezier een woordje uitleg. Er is ook opnieuw een mooie deelname van brouwerijen uit binnen- en buitenland. Zoals altijd kan Poperinge Bierfestival uitpakken met nieuwe bieren die de brouwers in primeur aan het publiek presenteren: een absolute must voor de echte bierliefhebber.”

Nieuw

Bachten De Kupe Bier Compagnie uit Alveringem is nieuw en brengt Bachten de Kupe Saison mee. Onder de aanwezige brouwerijen zal je ook Brouwerij Brixius uit Kruibeke vinden. Het nieuwe bier Brixius Barrel Aged behoort tot hun assortiment. De Koekoeksbrouwer-ei uit Izegem neemt als nieuwe bieren Juicy White en Busty Brunette Whisk BA mee.

Brouwerij Werbrouck uit Roesbrugge zijn ook dit jaar van de partij en brengen drie nieuwe combinaties mee: Tripel Blond + Picon, Dubbel Bruin + Porto en Tripel Amber + Gin. Brouwerij Zeevonk uit Koksijde is nieuw op het festival. Je kan er de bieren Zeevonk en Zeevonk Tripel proeven. Het bier Kestemont Oude Lambiek is nieuw en wordt meegenomen door Het Huis van de Geuze uit Lennik.

Vuurvos en Woudwolf zijn nieuwe bieren binnen het assortiment van Vrijstaat Vanmol Brewing uit Lennik. Rodenbach (BE) zal als nieuw bier ook Rodenbach Evolved serveren. Brouwerij Oyenkerke (BE) is nieuw en pakt uit met het bier Oyenkerke. Brouwerij Slaapmutske uit Melle neemt als nieuw bier Slaapmutske Jailhouse Brew mee in hun aanbod. De volledige bierkaart vind je op de website.

Bierdorp

“De Maeke Blydezaal zal ook dit jaar omgebouwd worden tot een gezellig bierdorp met houten vloer, ruim terras en een luifel met sfeervolle verlichting. De bar voor frisdranken en catering en een aparte vestiaire moeten het bezoek aan het festival zo aangenaam mogelijk maken. Voor de muzikale omlijsting zorgt ons ‘huisorkest’ The MG’s Brothers. Een rasechte liveband die z’n strepen ruimschoots verdiend heeft en ongetwijfeld zal zorgen voor de gepaste sfeer en ambiance. Voor deze editie brengen ze ‘Blue Jerry’ mee, de gitarist van Will Tura.”

Hopkoningin

Het Bierfestival Poperinge kan je ontdekken op zaterdag 28 en zondag 29 oktober telkens van 14.30 tot 23 uur. Het festival gaat opnieuw door in zaak Maeke Blyde, Doornstraat 43 in Poperinge, op 300 meter van de Grote Markt. De ingang is gratis. “Op zaterdag 28 oktober mogen we omstreeks 16 uur de kersverse hopkoningin en eredames verwelkomen op de officiële opening.”

The post “Eén van de oudste bierfestivals” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Frankrijk heeft met Maignan een ‘bunker‘, maar Duivels rekenen op Casteels: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen

Deze zomer is er opnieuw veel te beleven in Roeselare! Als kind- en jeugdvriendelijke stad wil Stad Roeselare blijvend inzetten op plekken waar kinderen zonder zorgen kunnen spelen en bij elkaar zijn.
The post Speelcontainer op Grote Markt van Roeselare verwent kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze urineerden op hem en dreigden om hem aan steen in vaart te gooien”: tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens horrornacht in Brugge

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »