Terugkeer Benny Cailliau zorgt voor eerste driepunter bij SK Nieuwkerke: “Ontlading was groot”

No Benny, no glory zullen ze bij SK Nieuwkerke gedacht hebben. Na zijn voetbalpensioen kon de club Benny Cailliau (27) alsnog overtuigen om een tijdelijke comeback te maken. Na een 0 op 18 werd in Ingelmunster de eerste zege gepakt.

Benny Cailliau stopte aan het eind van vorig seizoen door werkomstandigheden. Zijn schoonfamilie woont vlakbij het stadion en daardoor pikte hij dit seizoen af en toe nog een match mee van aan de zijlijn. “De resultaten vielen tegen en ze slikten 19 goals in zes matchen”, vertelt de Noordschotenaar. “Het bestuur trok weer aan mijn mouw en na een goed gesprek heb ik beslist om de komende maanden weer te voetballen. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen en voor extra mentaliteit kan zorgen. Bovendien is mijn vriendin aan het studeren en heb ik op zondag dus weer wat vrije tijd. Ik zal voetballen tot rond eind februari. Vanaf maart wil ik me naast mijn drukke job in ons familiebedrijf focussen op onze nieuwbouw.”

Vertrouwd gevoel

Na een trainingsweek stond Benny meteen 90 minuten tussen de lijnen tegen SV Ingelmunster, de voorlaatste in de stand. “Ik had wel iets meer stress dan anders en de laatste 20 minuten kreeg ik het toch wat lastig op conditioneel vlak. Het gaf meteen een vertrouwd gevoel om naast Kenneth Verhaeghe te staan.” SK Nieuwerke won met 1-2. “In de eerste helft kwamen we op 0-2 en pakten zij een rode kaart. We hadden toen meer kunnen scoren. In de tweede helft werden we toch nog onder druk gezet met lange ballen en een vroege aansluitingstreffer. Ik vond Ingelmunster een goede ploeg.”

Club Roeselare

De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot. “Het is een morele boost voor deze groep. Na zes verliespartijen verlang je naar de eerste driepunter. Naast mezelf vertrokken er nog enkele spelers uit de centrale as en het is niet evident om de vele nieuwe spelers in te passen. Er is veel potentieel, het moet er alleen nog uitkomen. Hopelijk kunnen we hierop verder bouwen. Zondag komt Club Roeselare, de vierde in het klassement, op bezoek. De week erop trekken we naar Komen-Waasten, dat zal met het mes tussen de tanden zijn”, besluit de centrale verdediger. (API)

Zondag 22 oktober om 15 uur: SK Nieuwkerke Club Roeselare.

The post Terugkeer Benny Cailliau zorgt voor eerste driepunter bij SK Nieuwkerke: “Ontlading was groot” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN: Al 1,9 miljoen mensen ontheemd in Gaza – Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Erik Leyseele is op BK opnieuw goed voor vier mastertitels : “Goud op 400 is mijn vijftigste titel”

Op het voorbije Belgisch kampioenschap atletiek voor masters in Beveren liep Erik Leyseele, ondertussen 76 jaar, in zijn categorie naar vier nationale titels. Zijn totale aantal komt hiermee op vijftig. “Ik doe cross, pistewerk en indoor. Stratenlopen liggen mij iets minder, al doe ik begin augustus in Lokeren wel mee aan het BK 10 kilometer.”
The post Erik Leyseele

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »