Poetin bezoekt “goede vriend” Xi Jinping in China “om internationale en regionale problemen te bespreken”

In China zitten vandaag de Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping samen voor een gesprek. Het is het eerste bezoek van Poetin aan China sinds de grootschalige invasie van Oekraïne in februari vorig jaar. De ontmoeting tussen de twee leiders zal voornamelijk in het teken staan van de oorlog tussen Israël en Hamas.

Meer krantenkoppen in België

Alle digitale diensten van de stad bij de hand met de Kortrijk-app

Stad Kortrijk lanceert de nieuwe Kortrijk-app. Zo kan je eenvoudig vanop jouw smartphone een afspraak maken op het stadhuis, een melding maken bij 1777, akten en attesten opvragen, Uit in Kortrijk raadplegen, alle sportclubs opzoeken en zelfs jobs in jouw buurt. “Het is een heel intuïtief systeem die je zowel met persoonsgegevens als anoniem kan gebruiken”, zegt coördinator Geert Vanderpijpen.<br

Lees meer »

Nadat er vorige editie geen enkele vrouw won: organisatie Ensors past regels rond genderneutrale prijzen aan

De organisatie van de Ensors heeft haar reglement herzien en aangepast nadat ze de afgelopen jaren veel kritiek kreeg. Ze maakten het evenement in 2022 genderneutraal, maar daardoor kon de afgelopen editie geen enkele vrouw een beeldje in de wacht slepen, wat voor veel boosheid en ongeloof zorgde. “Voor volgende editie zullen we de stemprocedure verfijnen”, klinkt het.

Lees meer »

Bobo (39) heropent restaurant Passione in Ardooie, op locatie van De Gapaard: “Hier heb ik meer plaats voor mijn zelfgemaakte pizza’s”

Langs de Beverenstraat in Ardooie, net naast de grens met Roeselare, opende Bobo Passione (39) de deuren van zijn nieuw Italiaans restaurant Passione. Bobo runde zes jaar lang een restaurant in de Noordstraat in Roeselare. “Maar hier beschik ik over meer ruimte om onder andere mijn zelfgemaakte pizza’s te serveren”, zegt hij.
The post Bobo (39) heropent restaurant Passione

Lees meer »

Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven”

De zomer is het ideale moment om met de kinderen of kleinkinderen erop uit te trekken. Vakantiehoeve Schraevenacker in Oostvleteren is de place to be om met het gezin te genieten van het zalige buitenleven.
The post Vakantiehoeve Schraevenacker is oase van rust in de IJzervallei: “Kinderen vrij laten genieten van het boerderijleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soldaat, Elisabeths reserve en nieuwe posterboy van de koninklijke familie: prins Gabriël wordt vandaag 21

Zijn oudere zus kroonprinses Elisabeth (22) gaat met alle aandacht lopen. Maar prins Gabriël komt steeds meer piepen. Hij viert vandaag zijn 21ste verjaardag. Met zijn bijna dubbele meter is hij letterlijk en figuurlijk de grote broer in het gezin van koning Filip (64) en koningin Mathilde (51). Maar Gabriël is ook de posterboy van de koninklijke familie en nog

Lees meer »