23ste Blaublues lijkt opnieuw beloftevol: “Internationale bluestop presenteren in Haringe”

Blaublues Haringe is al jarenlang een vaste waarde in de bluesscène. De organisatie trekt opnieuw alle bluesregisters open voor de 23ste editite met een beloftevolle affiche.

“We maken het onszelf niet gemakkelijk. Elk jaar weer slagen we erin om met bescheiden middelen en budget in het kleine Haringe de internationale bluestop te presenteren”, zegt Stef Ryon van het organiserende Blaublues.

Het festival opent deze editie met The Freaky Buds. “We openen meteen met een knaller. The Freaky Buds betoveren al een tijdje met hun elektrische, hypnotiserende bluesstijl niet alleen in hun thuisland Frankrijk maar ook daarbuiten in clubs en festivals.”

Urban-funk

“Met de Amerikaan James Armstrong wordt dan weer blues in al zijn heerlijke eenvoud geserveerd. Beklijvende gitaarrifs, een prachtige stem en een repertoire dat glijdt van slow blues over urban-funk naar roadhouse-shuffles. De Engelse Kyla Brox tekent voor blues en soul en werd de jongste jaren met titels als ‘Best Female Vocalist’, ‘Best Blues Vocalist’ en zelfs ‘Best Instrumentalist’ gehuldigd. Zij weet de ziel van de soul en de blues als geen ander met haar stem te vangen en haar vaste begeleidingsband is van een even hoog niveau.”

Tickets

Afsluiten doet Blaublues dit jaar met Saron Grenshaw, een Amerikaanse topgitarist die met een soulstem die authentieke blues speelt en ademt. “Een echte live-sensatie. Hij was ooit de revelatie op Blues Peer en Blaublues had geluk dat ze de man samen met zijn steengoede vaste begeleidingsband Blind B’ and The Visionairs dit jaar konden contracteren”, aldus Stef.

“Blaublues 23 wordt opnieuw een heus bluesfeest en wie dat wil meemaken doet er best aan om snel kaarten te reserveren. Want de voorbije jaren was De Levaard al elke keer uitverkocht en ook dit jaar is de interesse groot.”

Tickets kosten 23 euro en kunnen enkel gereserveerd worden via mail op [email protected]. De deuren van De Levaard openen om 19 uur en de eerste groep komt al om 19.50 uur op het podium.

Info: www.blaublues.be of www.facebook.com/blaublues

The post 23ste Blaublues lijkt opnieuw beloftevol: “Internationale bluestop presenteren in Haringe” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wilde hem niet in de dranghekken rijden”: Jasper Philipsen biedt excuses aan aan Wout van Aert, die ze aanvaardt

Jasper Philipsen heeft zich daags na het sprintincident in de Tour met Wout van Aert verontschuldigd bij z’n landgenoot. “Ik wil elke sprint winnen, maar niet ten koste van de veiligheid van een andere renner.” Gisteren was de woede bij Philipsen nog bijzonder groot. “Excuses aanvaard”, antwoordde Van Aert intussen op Philipsens bericht.

Lees meer »