Els stelt keramiekatelier open tijdens From Art to Art: “Professioneel én gezellig kader”

Dit weekend vindt de kunstroute From Art to Art plaats, waarbij Els Catelin (44) haar nieuw keramiekatelier elSense voorstelt aan het grote publiek. Je kan er terecht voor workshops of een plekje reserveren in het open atelier.

“Mijn passie voor keramiek is een tijdje terug ontstaan en kwam echt tot leven door het ontvangen van een verrassend verjaardagsgeschenk”, vertelt Els. “Van mijn echtgenoot kreeg ik een cadeaubon pottenbakken. Ik volgde privélessen bij Johan Debusschere in Oostkamp, een professionele pottenbakker. Johan leerde mij de wereld van de keramiek kennen en het liet mij niet meer los. Ik startte met het maken van kommetjes en potjes en daarna ontwierp ik mijn eigen koffieservies. De klik was gemaakt en het jaar nadien kreeg ik mijn tweede verjaardagsgeschenk, een draaischijf. Daarop volgde een oven en toen kon het pottenbakken thuis echt beginnen.”

workshops

Leraar Johan kwam met de tip naar Els om haar eigen atelier op te richtten. Hij voelde dat Els over een uniek talent beschikte. “Ik had de ruimte om een gezellig atelier in te richten en mijn leraar Johan stond daar volledig achter. Het was eigenlijk zelfs zijn idee. Oorspronkelijk was mijn atelier enkel bedoeld voor eigen gebruik, maar stap voor stap groeide het idee om de ruimte ook open te stellen voor anderen. Samen kunnen genieten van een hobby of een passie is leuk en geeft voldoening. Ik mag van geluk spreken dat ik over de hulp van een goede leermeester beschik. Samen organiseren wij workshops voor kleine groepjes. Tijdens de vijfdelige workshop worden de basisvaardigheden van het pottendraaien aangeleerd. Daarnaast is er het open atelier voor personen die al enige ervaring hebben met het draaien van keramiek. Ze kunnen zelfstandig aan de slag en hun creativiteit de vrije loop laten. Het atelier is professioneel uitgerust in een gezellig kader.”

Energie en rust

Beroepshalve is Els bouwkundig ingenieur. In haar vrije tijd leeft ze zich uit tussen de klei. “Als ik in mijn atelier aanwezig ben, kom ik volledig tot rust en dat is nodig. Ik ontdekte dat mijn liefde voor keramiek rust in mijn hoofd bracht. Aan mijn draaitafel ben ik gefocust op mijn creativiteit, op het gevoel van klei dat door mijn handen glijdt. Het geeft mijn nieuwe energie. Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober neem ik deel aan de kunstroute From Art tot Art. Bezoekers kunnen de wereld van de keramiek ontdekken, en op zondagvoormiddag kunnen ze leren hoe het er echt aan toe gaat tijdens een workshop.”

21 en 22 oktober van 10 uur tot 18 uur. Deelnemerslijst via www.wingene.be/from-art-to-art. Els’ atelier vind je in de Vriesestraat 3 in Wingene. Meer info via [email protected] of www.elSense.be.

The post Els stelt keramiekatelier open tijdens From Art to Art: “Professioneel én gezellig kader” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »