Bruggelinge die heroïne rondbracht voor dealende neven krijgt alsnog vier jaar effectief: “Ze herviel in haar heroïnegebruik”

Een 44-jarige Bruggelinge heeft alsnog vier jaar effectieve celstraf gekregen voor haar rol als drugskoerier voor twee Rotterdamse dealers. P.D. kreeg die straf eerst met uitstel opgelegd, maar ze herviel in haar heroïnegebruik.

Op vijf jaar tijd verkochten Jamal (42) en Yassine (22) El M. liefst 211 kilo heroïne aan West-Vlaamse dealers. De drugs werden opgehaald in Rotterdam en doorverkocht in onder meer Oostende, Brugge en Roeselare.

De neven maakten daarbij gebruik van lokale koeriers. Op 26 juni 2019 kregen ze in beroep respectievelijk twaalf en acht jaar cel. Een van hun koeriers, Bruggelinge P.D. (44), kreeg toen vier jaar voorwaardelijk.

Maar omdat D. de ultieme kans van het Gentse hof van beroep niet benutte, kwam de zaak terug voor de Brugse strafrechtbank, waar procureur Emilie Lingier vroeg op de voorwaarden te herroepen. “De beklaagde herpakte zich voor een tijdje, maar herviel toen in haar heroïnegebruik”, verduidelijkte ze. “Nu zijn de kansen op.”

Advocate Amber Lumbeeck vroeg tevergeefs om de vrouw tóch nog een laatste kans te geven. “Op vandaag is mijn cliënte opnieuw drugsvrij”, pleitte ze. “Ze moet ook clean blijven als ze haar kinderen niet wil verliezen. Zij staan immers onder toezicht van het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg.” (AFr)

The post Bruggelinge die heroïne rondbracht voor dealende neven krijgt alsnog vier jaar effectief: “Ze herviel in haar heroïnegebruik” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

KIJK. Zo klopte Girmay zowel Philipsen als De Lie, die ingesloten zat, in de spurt: de momenten van rit acht

Nadat de Noor Jonas Abrahamsen maar liefst 168 kilometer in de aanval reed, barstte het geweld rond tien kilometer van de finish in Colombey-les-Deux-Églises los. In het helse strijdgewoel voor de beste posities, kwamen zowel Philipsen als De Lie bijna ten val. Uiteindelijk werd de machtsspurt gelanceerd door Coquard, maar kwamen onze twee landgenoten net te kort om Biniam Girmay

Lees meer »

Burgemeester Vandenberghe countert ‘stemmingmakerij’ rond gemeentelijke financiën: “Bredene is financieel gezond”

Burgemeester Steve Vandenberghe bracht vorige week de blijde boodschap dat Bredene financieel kerngezond is. “We presenteren op het einde van de legislatuur een jaarrekening met 3,7 miljoen euro overschot en dat ondanks enorme investeringen in een nieuw woonzorgcentrum, sport- en zwembadcomplex en groen.” Niks van, vindt Vicky Dereere (Alternatief24): “Heel wat uitgestelde uitgaven komen straks als een boemerang terug.”

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vanavond is er de clash tussen Frankrijk en België. De kapitein spreekt.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »