Oekraïense oorlogsvluchteling krijgt celstraf met uitstel voor inbraak in Knokse Aldi: “Ik hield een feestje, maar de drank was op”

Een 33-jarige Oekraïner heeft voor de Brugse rechtbank zestien maanden celstraf met uitstel gekregen voor diefstal en inbraak in Knokke-Heist. Zijn vrouw kreeg zes maanden celstraf met uitstel.

Op 28 december vorig jaar werd Ruslan K. op heterdaad betrapt terwijl hij werkmateriaal aan het stelen was uit een bergruimte naast een woning in Knokke-Heist. Zijn partner Yuliia H. (22) werd verderop aan een bushalte staande gehouden. Hoewel ze de buit bij zich had beweerde ze niets met de feiten te maken te hebben.

In de nacht van 3 juni liep Ruslan K. opnieuw tegen de lamp tijdens een inbraak in een Knokse Aldi-supermarkt. Een bewakingsagent betrapte hem rond 4 uur met twee flessen Martini Bellini, een fles Pineau des Charentes en een hogedrukreiniger. “Ik had vrienden op bezoek voor een feestje, maar de drank was op”, was zijn opmerkelijke uitleg

De advocaat van K. drong met succes aan op een celstraf met uitstel. “Mijn cliënt heeft drie maanden gevochten in de oorlog tegen Rusland en vluchtte vorig jaar met zijn vrouw naar België”, pleitte meester Randall Huysentruyt . “Ze verblijven in een sociale woning en ontvangen een leefloon. Ze zouden willen werken, maar de taal vormt een barrière.” (AFr)

The post Oekraïense oorlogsvluchteling krijgt celstraf met uitstel voor inbraak in Knokse Aldi: “Ik hield een feestje, maar de drank was op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

“Ik twijfel aan de toekomst met Tedesco”

De Rode Duivels verloren met 1-0 van Frankrijk en zijn uitgeschakeld op het EK. Onze analist Marc Degryse is scherp voor Lukaku en co, maar vooral Tedesco wordt niet gespaard. “Zijn keuzes waren te ver gezocht, hij hield het niet simpel. Maar ook in de omgang en qua uitstraling heeft hij niet gescoord.”

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »