“Ik sloeg in paniek want ticket was stuk door de regen”: Geldboete voor dertiger die slagboom Churchill-parking in Oostende vernielde

Een 35-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank een geldboete van 400 euro gekregen omdat hij een slagboom van een parking vernielde. J.C. had een opmerkelijke uitleg voor de feiten.

Op 18 september vorig jaar wou J.C. met zijn wagen de Churchill-parking langs de Natiënkaai in Oostende verlaten. Op camerabeelden was te zien hoe hij stil bleef staan voor een gesloten slagboom. “De beklaagde stapte uit en plooide de slagboom helemaal over zodat hij verder kon rijden”, aldus de procureur.

De politie kon de man identificeren op basis van zijn nummerplaat. “Mijn ticket was stuk door de regen”, verklaarde hij tijdens zijn verhoor. “Ik probeerde de uitbater te contateren, maar dat lukte niet. Ik sloeg in paniek, want ik had mijn auto de volgende dag nodig.”

Voor zijn proces kwam J.C. evenwel niet opdagen. Het openbaar ministerie vroeg een maand cel en 800 euro boete, maar de rechtbank toonde zich dinsdag mild. Het herstel van de slagboom kostte 510 euro. Daarvan zou J.C. al een deel hebben vergoed. (AFr)

The post “Ik sloeg in paniek want ticket was stuk door de regen”: Geldboete voor dertiger die slagboom Churchill-parking in Oostende vernielde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »