Sluitingsprijs Putte-Kapellen met ideaal koersweer en zo’n 100 deelnemers

Vandaag wordt de jaarlijkse Sluitingsprijs Putte-Kapellen gereden, de laatste wedstrijd van het wegseizoen. Er zijn een 100-tal renners. Het parcours blijft ongewijzigd en loopt door Putte, Kapellen, Woensdrecht, Berendrecht en Stabroek. De wedstrijd is wel wat vervroegd om de verkeersdrukte van en naar de haven en de scholen te vermijden.

Meer krantenkoppen in België

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Sven Ornelis voelt zich als inwijkeling niet scheef bekeken in Barcelona: “Er is enkel protest tegen uitspattingen van toeristen”

Sven Ornelis heeft al tien jaar een appartement in Barcelona. Maar de sfeer lijkt daar steeds meer te veranderen. De inwoners beginnen zich namelijk te keren tegen de massa’s toeristen. Afgelopen zaterdag trokken zelfs 2.800 inwoners de straat op om te protesteren. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan”, verduidelijkt Sven in ‘Het Nieuwsblad’.

Lees meer »

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste”: onderzoek toont aan dat wielertoeristen niet erg sympathiek zijn

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »