Witte geknoopte lakens als verzet tegen armoede in Lo-Reninge

Een opvallend beeld dinsdag aan het administratief centrum van de stad Lo-Reninge op de Markt in Lo. Uit de ramen hangen namelijk witte lakens met een knoop. “Die hangen er naar aanleiding van de Werelddag van het Verzet tegen Armoede”, laat het stadsbestuur weten.

De Werelddag van het Verzet tegen Armoede vindt elk jaar plaats op 17 oktober. Het is een dag die in het teken staat van solidariteit met mensen in armoede. Armoede blijft een prangend probleem in onze samenleving, vaak dicht bij ons, maar daarom niet altijd zichtbaar. Ongeveer 740.000 personen in Vlaanderen leven in armoede of hebben te maken met sociale uitsluiting.

Symbolisch gebaar

Symbolisch worden die dag op verschillende plaatsen witte lakens met een knoop uit de ramen gehangen, zo ook aan het administratief centrum van de stad Lo-Reninge. Geknoopte witte lakens staan voor de boodschap ‘ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen’. Het raam verwijst naar het ‘ontsnappen’, de knoop naar ‘samen de strijd aanbinden tegen armoede’. Ook Lo-Reninge bindt dus de strijd aan tegen armoede.

Wie nood heeft aan ondersteuning kan altijd terecht bij de sociale dienst van Lo- Reninge, 058 28 80 20 of [email protected].

The post Witte geknoopte lakens als verzet tegen armoede in Lo-Reninge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Nieuwe beelden halen uitleg van Rusland over getroffen kinderziekenhuis onderuit: “Dit lijkt opzettelijke aanval”

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is volgens Oekraïne sprake

Lees meer »

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoek bevestigt grensoverschrijdend gedrag bij Amsterdams theatergezelschap onder leiding van Belgische directeur

In Nederland heeft een onafhankelijk onderzoek grensoverschrijdend gedrag vastgesteld bij het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Het onderzoek, uitgevoerd door bureau Verinorm, volgt op een onthulling van de Vlaamse actrice Hélène Devos. Regisseur Ivo van Hove – ook een Vlaming – was in die periode artistiek directeur binnen het theatergezelschap.

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-FRANKRIJK. Pedri neemt Kroos niets kwalijk en weet het zeker: “Onze Spaanse droom blijft duren”

La Roja versus Les Bleus. In München strijden Spanje en Frankrijk dinsdagavond om het eerste finaleticket op het EK voetbal. De Spanjaarden verschijnen wel gehavend aan de start: ze missen Pedri met een knieblessure en verdedigers Carvajal en Le Normand zijn geschorst. Frankrijk treedt wel op volle sterkte aan. Wie plaatst zich voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »