Brugse raadkamer gaat opnieuw niet akkoord met enkelband voor Jordy D. die Milan (15) doodstak

De Brugse raadkamer besliste dinsdagochtend opnieuw om niet in te gaan op de vraag om Jordy D. uit Oostkamp vrij te laten onder elektronisch toezicht. De jongeman zit sinds september 2021 in de cel nadat hij Milan Meert (15) had neergestoken op een verjaardagsfeest. Advocaat Ellen Eneman vraagt al geruime tijd om de jongen vrij te laten met een enkelband, maar de raadkamer besliste daar vooralsnog niet verder op in te gaan.

Een verjaardagsfeest van Jordy D. uit Oostkamp eindigde op 24 september 2021 met fatale gevolgen. De jongeman vierde in het bijzijn van heel wat vrienden in de wijk Nieuwenhove zijn verjaardag.

Niet gevraagd, maar toch aanwezig: Milan Meert (15) en een kompaan. Het duo kwam niet om feest te vieren, maar wel om een openstaande drugsschuld op te eisen. Een korte pitstop in de hoop geld te ontvangen, maar Milan Meert bekocht de tussenstop met zijn leven.

Brugse raadkamer

Het duo bedreigde Jordy D. niet alleen met een stroomstootwapen, maar er werden ook effectief schoten gelost. Als reactie daarop haalde Jordy D. een bajonet tevoorschijn waarmee hij Milan doodstak. Jordy D. verblijft sindsdien in de gevangenis, maar wil daar graag zo snel mogelijk uit.

Advocate Ellen Eneman vraagt al enkele maanden om de jongeman onder elektronisch toezicht vrij te laten, maar de Brugse raadkamer heeft duidelijk een andere kijk op de zaak. De Brugse raadkamer ging nog nooit eerder in op die vraag en dat was dinsdagochtend ook niet anders.

Een tevergeefse poging om de jongeman uit de gevangenis te krijgen. De aanhouding van Jordy D. werd in plaats daarvan met twee maanden verlengd. (CC)

The post Brugse raadkamer gaat opnieuw niet akkoord met enkelband voor Jordy D. die Milan (15) doodstak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen

Justine Ghekiere, Julie Van De Velde en Margot Vanpachtenbeke mogen zich opmaken voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze moeten er wereldkampioene Lotte Kopecky aan een olympische medaille helpen.
The post Drie West-Vlaamse rensters naar Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »