Reveil en The Microwives bieden troostend moment op Allerheiligen in Roeselare

De komende maanden staan we weer stil bij het heengaan van onze dierbaren. Allerheiligen wordt ook dit jaar opnieuw onder de aandacht gebracht door het herdenkingsmoment Reveil. In Roeselare vindt Reveil voor de zevende keer plaats op de nieuwe stedelijke begraafplaats.

Reveil is een non-profitorganisatie die bouwt aan een warmere rouwcultuur voor Vlaanderen. In de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar een warme verzamelplaats van duizenden verhalen die de wortels vormen van de stad.

Troost en verbondenheid

Op 1 november 2023 vindt Reveil Roeselare voor de zevende keer plaats op de nieuwe stedelijke begraafplaats (Groenestraat 399). Onder de luifel van de aula wordt er tussen 17 en 18 uur een warm eerbetoon gebracht met muziek en dans. Een ingetogen moment waarbij troost en verbondenheid centraal staan en waarmee we als stad een signaal willen geven dat niemand vergeten wordt.

Dans, muziek en poëzie

De dansers van ‘Team Induce’ van Induce – Dans en beweeg werken sterk choreografisch, conceptueel en experimenteel. Doorheen het jaar wordt er aan meerdere dansstukken gewerkt. Leerlingen worden sterk gestimuleerd om zelf creatief om te gaan met bewegingen en krijgen zo ook een beeld van hoe een choreografie tot stand komt. Onder leiding van Elise De Decker wordt speciaal voor Reveil een choreografie uitgewerkt.

Daarnaast verzorgt de groep The Microwives de muziek. The Microwives is een frisse, 3-koppige band, die muziek brengt van pop tot … Met een kleurrijke driestemmigheid steken ze, onder pianobegeleiding, liedjes in een nieuw jasje.

Tussenin brengt de Roeselaarse stadsdichter Edward Hoornaert poëzie, met troostende en warme woorden voor groot en klein.

The post Reveil en The Microwives bieden troostend moment op Allerheiligen in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »