Op deze plaatsen is er verhoogde waakzaamheid in ons land

Na de terroristische aanslag van gisteravond in Brussel is er op sommige plaatsen in ons land verhoogde waakzaamheid van de politiediensten. Omdat de verdachte het in de eerste plaats op Zweedse doelwitten gemunt leek te hebben, zijn het vooral Zweedse symbolen en belangen die extra aandacht krijgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ eert Arno twee jaar na dood

Twee jaar na zijn dood is de documentaire ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ vanavond in Cinema Palace in Brussel in première gegaan. De film vertelt het leven van Arno Hintjens, gemaakt door Kristof ‘dj 4T4′ Michiels. “Het is eigenlijk gewoon een onderdompeling in een badje Arno”, vertelt hij aan VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme. Zij kon ook broer Peter spreken.

Lees meer »

“In tien minuten verdween alles”

Vol ongeloof kijken inwoners in het Poolse grensgebied naar de ravage die storm Boris heeft aangericht. Maar ze hebben weinig tijd te verliezen. Er wordt samen opgeruimd, gevloekt en gehuild. Vrijwilligers schieten te hulp, ook om diefstallen tegen te houden.

Lees meer »

Meer winst voor Crelan

De bankengroep Crelan, de op vier na grootste van ons land, heeft de winst in de eerste zes maanden van het jaar zien stijgen. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de coöperatieve bank.

Lees meer »

Veelbelovend: Belgisch onderzoekscentrum ontwikkelt nieuw type batterij waarmee elektrische auto’s tot meer dan de helft (!) verder kunnen rijden

Het Leuvense technologie- en onderzoekscentrum imec heeft een nieuw prototype van batterijen ontwikkeld dat een pak hogere energiedichtheid heeft dan de huidige generatie batterijen. Daardoor zou een elektrische wagen tot meer dan de helft verder kunnen rijden met hetzelfde batterijvolume. Dat blijkt uit de opvallende laboresultaten waarover het centrum donderdag bericht.

Lees meer »

Renovatie van zwembad in Ninove start binnenkort: “Wel al symbolische eerste spadesteek”

In Ninove wordt vandaag de eerste symbolische spadesteek gegeven voor de renovatie van het zwembad. Normaal zouden de werken in maart starten, maar Ninove moest ze uitstellen door onder andere praktische problemen, procedures en een extra bodemonderzoek. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) moet nu eerst nog het rapport van het bodemonderzoek goedkeuren en dan kunnen de werken officieel van start

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »