Zuster Maria Pham Thi Toan viert gouden kloosterjubileum

In het hoofdklooster van de Zusters van Maria in de Schoolstraat vierde zuster Maria Pham Thi Toan haar gouden jubileum.

Zuster Maria werd geboren op 14 november 1948 in Hanoi (Vietnam). Zij voelde zich geroepen tot het religieuze leven. Door bemiddeling van een Vietnamese priester kwam zij in contact met de Congregatie van de Zusters van Maria. Ze trad binnen op 12 augustus 1969. Na haar vorming in het noviciaat deed ze haar eerste geloften op 16 juni 1973. Tot 1 mei 1979 studeerde zuster Maria voor kinderverzorgster in Namen. Na de studieperiode werkte ze tot augustus 1981 in het wzc Sint-Jozefs in Sint-Michiels. Op 1 september 1981 begon ze aan haar studies voor gegradueerde verpleegkundige in Kortrijk. Daarna ging ze opnieuw aan de slag in het wzc Sint-Jozefs in Sint-Andries. Op 1 juli 1987 keerde zuster Maria terug naar de Schoolstraat, waarna ze naar de koloniale Hogeschool in Antwerpen vertrok als voorbereiding op haar missionaire opdracht in Congo.

Malaria

Op 27 april 1988 vertrok de zuster naar Congo, waar ze als verpleegster werkzaam was in Drodro, Laybo, Bunia en Kisantu.

Op 20 juli 2016 keerde ze terug naar ons land na een zware aanval van malaria. Tot 22 augustus 2016 was ze hier met ziekteverlof, waarna ze vertrok naar Vietnam. Daar was er pas een stichting ‘Zusters van Maria’ opgericht. Op 6 september 2017 keerde de zuster definitief terug naar het hoofdklooster in de Schoolstraat. Zij zet zich daar nu in voor de zieke en bejaarde zusters. Je vindt haar ook wel eens terug aan het onthaal.

Nna 50 jaar trouwe dienst aan de Congregatie, de Heer, de kerk – vierde zuster Maria, samen met haar medezusters en familie, haar gouden jubileum in het hoofdklooster in de Schoolstraat.

Na een eucharistieviering in de kapel van het hoofdklooster volgde er een receptie en feestmaaltijd. (Patrick D.)

[email protected]

The post Zuster Maria Pham Thi Toan viert gouden kloosterjubileum is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »