CREO kookt mee tijdens Week van de Smaak

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november is er in Roeselare de Week van de Smaak. Ook volwassenenonderwijs CREO neemt een groot engagement op in de activiteiten die worden aangeboden in Roeselare.

“Het is al de tweede keer dat we een intensieve samenwerking aangaan met de stad tijdens de Week van de Smaak”, vertelt Kathia Goddeeris, adjunct-directeur van CREO. “De eerste jurering voor de Smaakmaker #VANRSL gebeurde in onze keukens, de allereerste Smaakmaker #VANRSL, Annelies Meseure, was een cursiste van CREO en de culinaire wandeling met anderstaligen is een deel van onze lessen voor anderstaligen.”

“Ook dit jaar zijn we een belangrijke partner: we organiseren workshops foodfotografie. Tijdens deze workshop leert Christophe Wittebolle van CREO hoe de deelnemers het best voeding kunnen fotograferen. Men kan zowel met een smartphone als een spiegelreflexcamera deelnemen. Onze keukens staan ter beschikking van de chefs die workshops aanbieden tijdens de Week van de Smaak. De preselectie van de hutsepot van het jaar gebeurt ook bij ons en we hernemen dit jaar ook de culinaire wandeling voor anderstaligen. Tijdens deze stadswandeling kunnen anderstalige gezinnen proeven van de stad, van lekkers en van de Nederlandse taal.”

Praattafels

“Als leercentrum vinden wij het uitermate belangrijk dat wij nauw samenwerken met de stad. Wij proberen in al onze opleidingen de stad te betrekken in een leeromgeving. Zo zijn we steeds van de partij tijdens de praattafels in ARhus en bezoeken we met onze anderstalige cursisten ook de Roeselaarse markt. En daar leren wij hen de typische streekgroenten kennen zoals rode en groene kool maar ook Chinese kool bijvoorbeeld, groente die ook in onze vallei van de voeding wordt geteeld.”

“De cursisten horeca-opleiding brengen een brouwerijbezoek en de talencursisten maken stadswandelingen in het Frans of Duits. De cursisten fotografie leggen dan weer Roeselaarse stadsgezichten vast. Je merkt het, de stad is nooit veraf bij alles wat wij doen.”

The post CREO kookt mee tijdens Week van de Smaak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met motorcross

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Gastronomisch huiskamerrestaurant Klaver opent de deuren: “Een kinderdroom die uitkomt”

Vanaf vrijdag 12 juli heeft Vlamertinge er een culinaire hotspot bij. Dan openen Korneel Verhulst (26) en Grace Tabani (22) hun eigen restaurant. Ze toverden een burgerwoning volledig om tot gastronomisch huiskamerrestaurant. Korneel zal in de potten roeren, terwijl Grace de gastvrouw is.
The post Gastronomisch huiskamerrestaurant Klaver opent de deuren: “Een kinderdroom die uitkomt” appeared first on KW.be.

Lees meer »