Volgend jaar in de zomer misschien pop-uprestaurant in ‘t Capellehof in Rollegem-Kapelle

De kans is groot dat er tegen de zomer van volgend jaar een pop-up restaurant komt in de gewezen hoevewoning van ’t Capellehof middenin de dorpskom van Rollegem-Kapelle.

Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad in Ledegem. “Voor alle duidelijkheid: het wordt geen café of een zomerbar”, aldus de burgemeester.

Fractieleider Caroline Seynhaeve (Vooruit) vroeg naar de stand van zaken over de plannen om de gewezen hoevewoning te renoveren. “We zitten binnenkort samen met Monumenten & Landschappen”, zegt Bart Dochy. “Van Onroerend Erfgoed kregen we relatief weinig subsidies. We lieten een kostenraming maken voor een totale renovatie van de hoevewoning en zijn nogal geschrokken.”

Meerwaarde

“De kosten zijn te groot om de uitbating te laten renderen. De huurprijs zou te hoog zijn. We gaan zien welke subsidies we kunnen krijgen om de woning in orde te zetten. We willen het opfrissen op een aangename manier. Er is ruimte voor een restaurant in onze gemeente. In Rollegem-Kapelle is er geen.”

“We gaan die hoevewoning niet verkopen. Een pop-up zou een meerwaarde zijn voor het dorp; maar nogmaals: geen café of zomerbar, want we willen geen concurrentie voor de horeca. Het zit in de pipeline, maar we willen het niet forceren.”

The post Volgend jaar in de zomer misschien pop-uprestaurant in ‘t Capellehof in Rollegem-Kapelle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

Frédéric De Gucht (43), zoon van, geeft zichzelf 666 dagen als Open Vld-voorzitter: “Ik ben geen kopie van mijn vader”

“Zeg maar Frédéric, niet meneer De Gucht.” Vader Karel heeft hem afgeraden om in zijn voetsporen te treden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Frédéric De Gucht (43) heeft zich kandidaat gesteld om als crisismanager – 666 duivelse dagen lang – orde op zaken te stellen bij Open Vld. “Ik doe dit om ervoor te zorgen dat

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »