Eerst VAS-zege voor Bjorn Syx in Hemicuda Rally in Koeklare

Bjorn Syx (Citroën C3 Rally2) heeft in Koekelare de 22ste Hemicuda Rally op zijn naam geschreven. De Dikkebusnaar pakte er zijn eerste VAS-zege met ruime voorsprong op Kurt Boone (Ford Fiesta Rally2) en Gunther Monnens (Porsche 997 GT3).

Vooraf waren alle ogen gericht op zevenvoudig winnaar Andy Lefevere, die opnieuw een beroep deed op de VW Polo van SXM Competition. De Stadenaar nam zaterdagavond stevig de leiding in handen in Middelkerke, maar liet zich op de eerste zondagproef verrassen op het verraderlijke parcours. Bjorn Syx kreeg op die manier de leiding in handen en wist daarna foutloos en onbedreigd naar zijn eerste overwinning in het VAS-kampioenschap te rijden.

Al even geleden

“Het doet deugd om nog eens te winnen, want het was al even geleden”, zei Syx, die na de Ypres Historic Rally in 2019 een tweede algemene zege pakte. “Na de opgave van Andy was het nog een lange dag en was het moeilijk om het ritme te bepalen, maar ik denk wel dat we een goed tempo hebben aangehouden. We hebben ook weer een pak progressie gemaakt. We kregen de hele dag tips door om de wagen te verbeteren en die hebben wel gewerkt. Op nu naar de Rally van Kortrijk, waar de concurrentie ongetwijfeld een stuk sterker wordt.”

Moeilijke start

Gunther Monnens, de winnaar van de jongste twee edities, leek na een moeilijke start goed op weg naar de tweede plek, tot de Limburger na een lekke band op de slotproef nog net gepasseerd werd door Kurt Boone. De Pollinkhovenaar sloot op die manier zijn knap Rally2-debuut af met een onverhoopt resultaat.

De Nederlander Jim Van den Heuvel (Renault Clio Rally3) finishte als vierde vóór F2-winnaar Jonas Dewilde (Renault Clio Rally4). Jelle Segers reed de ex-Coene Ford Fiesta Rally2 naar een zesde plek voor thuisrijder Chris Vandamme (Alpine A110). Cedriek Merlevede (BMW M3), ruim winnaar bij de Historics, finishte achtste en klopte daarbij nipt de Mitsubishi’s van Thierry Dekoninck en Stefaan T’Joens, de winnaar in Divisie 1-2.

The post Eerst VAS-zege voor Bjorn Syx in Hemicuda Rally in Koeklare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Braziliaanse oud-president Bolsonaro aangeklaagd voor witwassen en ontvangen van geheime diamanten

De voormalige president van Brazilië, Jair Bolsonaro, wordt door de federale politie beschuldigd van witwassen van geld en criminele betrokkenheid bij geheime diamanten die hij tijdens zijn ambtsperiode uit Saoedi-Arabië heeft ontvangen. Dit is de tweede juridische procedure tegen de extreemrechtse politicus sinds zijn aftreden. In maart werd hij al aangeklaagd van het vervalsen van zijn COVID-vaccinatiecertificaat.

Lees meer »

Politie vindt menselijke resten na verdwijning van twaalfjarige in Australië: “Meisje aangevallen door krokodil”

De Australische politie zegt menselijke resten te hebben gevonden die zouden kunnen overeenkomen met een twaalfjarige tiener die eerder deze week als vermist was opgegeven. Het is niet duidelijk hoe het lichaam van het meisje eraan toe is, maar de politie spreekt van een “gruwelijke” vondst. Mogelijk werd het kind aangevallen door een krokodil tijdens een zwempartij in het noorden

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Biden volhardt in campagnestrijd, ondanks rijzende twijfels: “Ik doe mee aan deze race en niemand zal me wegduwen”

Joe Biden bevestigt dat hij kandidaat blijft om zichzelf op te volgens als president van de Verenigde Staten. Dat heeft Biden gezegd in een videovergadering. Sinds het dramatische debat tegen uitdager Donald Trump rijzen er ook binnen zijn eigen partij steeds grotere twijfels over de kandidatuur van de 81-jarige Biden voor de presidentsverkiezingen in het najaar.

Lees meer »