Laureaten Kunstacademie Art’Iz gehuldigd met Izegemse stadsprijs en voor het eerst ook Rotaryprijs uitgereikt

Dit weekend vielen een reeks leerlingen van de Izegemse Kunstacademie Art’Iz in de prijzen. Elias Mulier en Leonard Vercaempst werden bekroond met de stadsprijs Octave Sintobin die uitgereikt werd door schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA).

“Elias Mulier werd als laureaat voorgedragen voor het behaalde resultaat voor slagwerk (muziek klassiek) en Leonard Vercaempst voor saxofoon (muziek klassiek). De stadsprijs Octave Sintobin waaraan een geldprijs van 450 euro is verbonden, wordt jaarlijks uitgereikt. Het komt niet vaak voor dat er meer dan één laureaat is voor deze stadsprijs. Het toont nog maar eens aan hoeveel artistiek talent in de Kunstacademie aanwezig is”, zegt schepen Kurt Himpe.

Rotaryprijs

Voor de eerste keer huldigde ook de Izegemse Rotaryclub een aantal leerlingen. “De jaarlijkse stadsprijs is alleen bedoeld voor de laureaten van het domein muziek klassiek en de Rotaryclub kwam met het mooie voorstel om ook een prijs te geven aan leerlingen uit de andere domeinen die de Kunstacademie aanbiedt”, verduidelijkt directeur Wim Belaen. “De Rotaryclub schonk 1.200 euro, te verdelen onder de laureaten bij muziek jazz-pop-rock, beeldende kunst en woordkunst-drama. Dit jaar werd dat bedrag verdeeld onder twee laureaten beeldende kunst en vijf laureaten jazz-pop-rock. Voor beeld gaat het om Kurt Godderis en Bram Vandamme, voor jazz-pop-rock om Merijn Vandeputte, Lore De Backer, Hannes Vanlerberghe, Marie Leterme en Jarne Delaere.”

Voorzitter Nicolas Douchy (rechts op de foto) reikte de Rotaryprijs uit aan de laureaten. © foto Romy Lenoor

Er werden geen laureaten woord geselecteerd. “Er waren dit jaar veel toppers in onze afdeling. Het was een onmogelijke opgave om er iemand uit te lichten. In de toekomst zijn we van plan een woordwedstrijd voor onze afstuderende leerlingen te organiseren als deze Rotaryprijs wordt bestendigd”, aldus hoofdcoördinator Benjamin Sercu van het domein Woord.

“Alweer meer inschrijvingen en nieuw record”

De Kunstacademie Art’Iz regio Izegem tekent voor het nieuwe schooljaar alweer meer inschrijvingen op. “Dit schooljaar hebben we het hoogste aantal inschrijvingen ooit en dus een nieuw record”, bevestigt schepen Kurt Himpe. “Met 2.563 leerlingen, verspreid over initiatie en de domeinen Beeld, Muziek en Woord, is de Kunstacademie echt een bloeiende school. Dat is een stijging van 44 procent ten opzichte van 2014 toen de Kunstacademie opgericht werd en er 1.785 inschrijvingen waren. Een resultaat waar we zeer trots op zijn”, besluit Himpe.

The post Laureaten Kunstacademie Art’Iz gehuldigd met Izegemse stadsprijs en voor het eerst ook Rotaryprijs uitgereikt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf al vijftig zwarte gordels gevormd”

Shihan of grootmeester. Deze eretitel kreeg Rudy De Klerck voor zijn inzet in meer dan 63 jaar voor Aikido en andere Budosporten. “De grootste beloning die je in deze discipline kan verkrijgen. Omdat er momenteel in Vlaanderen slechts drie Shihan zijn, krijgt deze titel nog extra uitstraling.”
The post Rudy is al zestig jaar vaandeldrager Budo in Vlaanderen: “Zelf

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »