Volgens exitpolls haalt Pro-Europese oppositie meerderheid in Polen, conservatieve regeringspartij (PiS) zou wel de grootste blijven

De Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) dreigt haar meerderheid in het parlement te verliezen, ondanks een overwinning bij de verkiezingen van zondag. De centristische pro-Europese oppositiepartijen behalen samen wel een meerderheid en zouden het heft dus in handen kunnen nemen.

Meer krantenkoppen in België

Oppositie brengt te hoge boordstenen in Klijten-en Huttegemstraat opnieuw op gemeenteraad

Verschillende bewoners van de Klijtenstraat en de Huttegemstraat in Tielt hebben moeite om op hun oprit te raken sinds de heraanleg van de voetpaden twee jaar geleden. Nadat de oppositie in mei de kwestie al een eerste keer op de gemeenteraad bracht, kaartte raadslid Simon Germonprez (N-VA/Open VLD) de zaak nogmaals aan. Een snelle oplossing zit er volgens schepen Joris

Lees meer »

Tuin kasteel Allart in Aalbeke voor het eerst in 50 jaar open voor publiek

Davidsfonds Aalbeke organiseerde zijn jaarlijkse Vlaamse feestdagevenement op een uitzonderlijke locatie: de Engelse tuin van Kasteel Allart. Het was 50 jaar geleden dat het park nog eens werd opengesteld. De Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke bracht er een aperitiefconcert.
The post Tuin kasteel Allart in Aalbeke voor het eerst in 50 jaar open voor publiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de jongere generatie”

Na dertien jaar stopt Frank Wauters, stichter van de Krottegemse Ransels, als voorzitter van het wijkcomité in de Roeselaarse wijk Krottegem. Frederik Moerman, die de voorbije edities de plaatselijke rommelmarkt in goede banen leidde, volgt hem op.
The post Frederik Moerman volgt Frank Wauters op als voorzitter van de Krottegemse Ransels: “Na 13 jaar is het tijd aan de

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Nauwere samenwerking tussen Poetin en Kim Jong-un is een feit: Noord-Koreaanse elitesoldaten brengen bezoek aan Rusland

Een groep Noord-Koreaanse elitesoldaten in wording is op dit moment onderweg naar Rusland voor een officieel bezoek. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het bezoek is het eerste onderdeel van het strategische partnerschapsakkoord dat de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse bondgenoot Kim Jong-un (40) vorige maand hebben ondertekend.

Lees meer »

Kortrijk laat 3D-print maken van ‘Kist van Oxford’

De stad Kortrijk laat een 3D-print maken, van de ‘Kist van Oxford’. Dat is een kist met de oudste afbeelding van de Guldensporenslag in 1302. De originele kist stond 2 jaar lang tentoongesteld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Kortrijk, maar vertrekt morgen terug naar Oxford, in Engeland. De stad vindt de kist heel belangrijk voor de geschiedenis, en laat daarom een

Lees meer »

Toch geen enkelband voor verdachte van explosie

In het onderzoek naar een explosie in Brugge wilde de Brugse raadkamer een jonge Brusselaar onder elektronisch toezicht plaatsen. De Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen gaat echter in beroep tegen die beslissing, waardoor de verdachte toch nog twee weken langer in de cel blijft.
The post Toch geen enkelband voor verdachte van explosie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boeing-vliegtuig verliest opnieuw kort na vertrek een wiel

Een Boeing-vliegtuig van United Airlines heeft maandag tijdens het opstijgen opnieuw een wiel verloren. Dat meldt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Niemand raakte gewond tijdens de vlucht met een Boeing 757-200 die om 7.16 uur lokale tijd opsteeg vanuit Los Angeles en om 10.10 uur landde op Denver International Airport.

Lees meer »

Sinn Fein voor het eerst grootste partij van Noord-Ierland

De Iers-nationalistische partij Sinn Fein is bij de Britse parlementsverkiezingen van donderdag voor het eerst de grootste partij geworden in Noord-Ierland, meldt BBC. De partij won net zoals de vorige verkiezingen in 2019 zeven zitjes in het parlement, maar stuurt traditiegetrouw niemand naar Londen.

Lees meer »