Corneel Vanslembrouck trekt naar Avia-Rudyco

Eerstejaarsjunior Corneel Vanslembrouck bekroonde zijn sterke seizoen met een overstap naar Avia-Rudyco. De deze week 17 jaar geworden Bredenaar wil nog meer focussen op het werk tegen de klok.

“Ik ben eigenlijk zeer tevreden over mijn seizoen, meer had ik niet mogen vragen. Ik weet zelf niet precies wat mijn beste prestatie is, want er is veel om uit te kiezen.” Vanslembrouck had bijvoorbeeld niet verwacht om twee keer het zegegebaar te mogen maken. “In Gistel was het redelijk pittig, met veel bekende renners aan de start. Er stond redelijk veel wind en we zijn met een groep van vijftien man weggereden. In een chaotische laatste ronde ben ik dan net voor de laatste bocht weggeschoten. Als de meet vijf meter verder lag, had ik niet gewonnen.” (lacht)

Met een derde plaats in de prestigieuze Triptyque Ardennais wist de hardrijder pur sang zich ook in het klimwerk te onderscheiden. “Sinds de klimkoers van Couvin wist ik wel dat ik op eigen tempo kan klimmen, maar in de Triptyque ben ik toch geschrokken van mezelf.”

Tijdrijden

Als eerstejaarsjunior bewees de renner van Molenspurters Meulebeke opnieuw dat hij tot de beste tijdrijders van zijn generatie mag gerekend worden. “Het ging goed, al kan ik nog aan sommige dingen zoals mijn houding en indeling werken. Er is ook marge qua materiaal, want ik rij nu met een tweedehandsfiets en het is niet het chicste model.”

In de tijdrit van de Keizer der Juniores finishte Vanslembrouck onlangs als vijftiende. “Daar was ik zeer tevreden mee, want het was een korte en explosieve tijdrit. Het was mooi om me eens te kunnen meten met de top van de wereld, zoals Ben Wiggins en zo.”

Uit een reeks mooie aanbiedingen koos de Bredenaar niet toevallig voor het sterke Avia-Rudyco. “Vooral omdat ze inzetten op het tijdrijden. Ik heb een fantastisch jaar gehad bij Meulebeke, maar ik wil het proberen bij een nog iets betere ploeg.”

Avia betekende voor heel wat renners een opstapje naar het profpeloton. “Vroeger dacht ik daar niet aan, maar met de prestaties van de laatste jaren is dat wel gegroeid. Het zou fantastisch zijn, mocht het lukken. Een WK-selectie volgend jaar zou ook een leuke en leerrijke ervaring zijn, maar laat ons eerst maar eens zien hoe het gaat volgend seizoen”, besluit Corneel Vanslembrouck. (AC)

The post Corneel Vanslembrouck trekt naar Avia-Rudyco is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Studente uit Merksplas geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand en brengt nacht door op voetbalveld: “Het was vechten voor een deken”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels

In Écaussinnes in Henegouwen had onlangs het BK badminton voor senioren plaats. De uitgeweken Brugse Sabine Devooght behaalde in de categorie +M35 dubbel succes en is daarmee eind augustus zeker van deelname aan het Europees kampioenschap.
The post Sabine Devooght wint twee Belgische badmintontitels appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Afgelopen week 800 Russische bommen op Oekraïne, Zelensky vraagt opnieuw meer luchtafweer

Oekraïne kreeg afgelopen week te maken met 800 Russische glijbommen. Die werden boven het land gedropt door Rusland. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wijst op de noodzaak van meer luchtafweersystemen en middelen om de Russische gevechtsbommen neer te halen. Hij vraagt hiervoor nogmaals om meer hulp van het Westen. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 30 juni terug.

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »