Marc Huyghe uit Beernem is Vlaams masterkampioen hamerslingeren

Marc Huyghe werd vorig weekend in Antwerpen in zijn vijftigste jaar dat hij aan atletiek doet Vlaams kampioen hamerslingeren. Hij behaalde die titel bij de masters met een worp van 37m92. “Anderhalve meter onder mijn beste jaarprestatie. Ik wil 40 meter halen, maar ik ben daar nog niet in geslaagd.”

Marc Huyghe (61), sinds april lid van Atletiek Club Beernem, traint nu twee keer per week. Iets wat hij eerder minder deed. “In het verleden was dit samen met een trainer. Nu doe ik het alleen, zij het in het gezelschap van mijn clubgenote Nora De Bois, die ik net de beginselen van het hamerslingeren aanleerde. Zij werd daardoor tweede op het provinciaal kampioenschap bij de cadetten.”

Voorheen heeft Marc verschillende clubs doorlopen waar hij heel wat Vlaamse en Belgische titels behaalde. Vanaf tweedejaarspupil is hij met atletiek begonnen. “Zij het zonder drie ronden op de piste te lopen, want een afstandsloper ben ik nooit geweest”, vertelt hij. “Ik deed in het verleden aan tienkamp. Bij de start van mijn hogere studies ben ik hiermee gestopt. Vooral de springnummers waren moeilijk omdat mijn knieën het fysiek niet langer aankonden.”

Nadien ging de focus naar het hamerslingeren. Marc, opvoeder in de Zande in Wingene, volgde hiervoor nationale trainingen. “Ik ben van opleiding regent lichamelijke opvoeding en heb van het hamerslingeren zelfs een eindwerk gemaakt. Ik heb dit altijd blijven doen, net als de andere werpnummers, zoals speer- en discuswerpen, kogelstoten en gewichtwerpen. Dat laatste is in mijn categorie nu met negen kilo, terwijl de hamer vijf kilo weegt. Je doet voor beiden wel dezelfde beweging, met het verschil dat de werpafstand uiteraard anders is.”

Techniek

Hamerslingeren is volgens Marc specifiek, en een van de moeilijkste werpnummers. “Er is veel techniek mee gemoeid. Eenmaal je die techniek onder de knie hebt, kan je het lang beoefenen. Het is minder belastend dan bijvoorbeeld speerwerpen.”

(ACR)

The post Marc Huyghe uit Beernem is Vlaams masterkampioen hamerslingeren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp

Maud D’Heedene doet dit weekend mee aan het PK meerkamp in Ieper. De tweedejaarsminiem van AC Hoppeland kende een sterke aanloop met mooie prestaties tijdens de Nacht van de Atletiek en de kermismeeting in eigen club.
The post Maud D’Heedene aan de start van het PK meerkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Stagiair Joe (37) mag ziekenhuis zes maanden na bizar ongeval op parking The Jane verlaten, maar wacht nog lange revalidatie

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »