224 kinderen beleven een zalige zomer op het speelplein in Vleteren

De jeugdzomer van 2023 zit erop. Het was de eerste speelpleinzomer op de nieuwe jeugdzone in Woesten. Op het speelplein werd er elke week rond een thema gewerkt zoals de Olympische Spelen, festivals en de onderwaterwereld.

Door het mooie weer werden heel wat spelletjes aangepast naar waterspelletjes. Hoogtepunten waren de Maakbib waarbij er T-shirts konden worden bedrukt en het kinderfestival op de laatste speelpleindag. Er waren ook veel uitstappen met voor elk wat wils: dieren bekijken en vertroetelen, zwemmen, kajakken, spel zonder grenzen, naar De Sierk…

De jeugdzomer in cijfers: 295 uur speelpleinplezier, 28 animatoren, 224 kinderen kwamen naar het speelplein, 100 kinderen waren op de topdag op het speelplein, gemiddeld 60 kinderen op elke speelpleindag, 286 waterballons, 3 springkastelen, 8 verschillende uitstappen, 135 kinderen gingen in totaal op uitstap en 31 kinderen gingen mee naar Plopsaland.

(foto RVL)

The post 224 kinderen beleven een zalige zomer op het speelplein in Vleteren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter”

De bachelor Industrieel Productontwerpen van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) is uitgeroepen tot de beste designschool ter wereld op de internationale competitie The Rookies Awards. Ook Digital Arts & Entertainment scoorde opnieuw als beste gameopleiding, deze keer in de categorie Mobile Games.
The post Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortgerokte prinses Delphine maakt statement tijdens misviering met paus: “Hoop en liefde zijn niet verbonden aan één religie”

Kleurrijk en Belgisch. Zo verscheen prinses Delphine (56) zondag tijdens de eucharistieviering met paus Franciscus (87). Waar de andere leden van de koninklijke familie het sober hielden, koos de kunstenares resoluut voor een sprankelende look en blote benen. BV-stylist Jody Van Geert, met wie ze samenwerkte, legt uit hoe de outfit met blazer waarop ‘Love’ te lezen staat tot stand

Lees meer »

Arntout Hauben stapt opnieuw ‘Dwars door de Lage Landen’: “Ik heb geleerd om te durven wachten op een goed verhaal”

Arnout Hauben trekt in het gloednieuwe seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’ – vanaf 7 oktober – door Nederland en België, samen met zijn wandelkompanen Philippe en Ruben. Ze gaan op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven, van Lauwersoog tot De Panne. “De mentaliteit wordt eerder gevormd door het landschap dan door een landsgrens.
The

Lees meer »

Gouden feest voor Robert en Francine

Robert Debruyne en Francine Carpentier vierden hun gouden jubileum. Francine zag in 1952 het levenslicht in Lo. Op haar veertiende verliet ze de schoolbanken en ging ze aan het werk als poetsvrouw. Later hield Francine een naaiwinkeltje open in hartje Diksmuide. In 1953 kwam Robert ter wereld in Veurne. Na zijn studies ging Robert aan
The post Gouden feest

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen op Beiroet – Totale oorlog volgens Biden “vermijdbaar”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

KIJK. Reddingswerkers halen tweejarig jongetje vanonder puin in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »