Zussen Katelijne en Joke Bullynck ademen volleybal

Een familienaam die bij de spelers en sympathisanten van VC Oudenburg-Gistel (VCGO) heel vertrouwd in de oren klinkt, is ongetwijfeld deze van de zussen Katelijne en Joke Bullynck. Beiden zijn immers onlosmakelijk verbonden met de club.

“Ik was er al bij toen de eerste jeugdploeg van VC Gistel in 1985 werd opgericht”, vertelt Joke (50), de oudste van de zussen Bullynck. “Voor mijn studies ben ik een tijdje gestopt met volleyballen, maar daarna heb ik nog vele jaren op recreatief niveau gevolleybald in Gistel. In een officiële wedstrijd heb ik jammer genoeg nooit samen met Katelijne gevolleybald.”

Eerst doelman

Katelijne (48) was eerst doelman in de lokale damesvoetbalploeg en begon pas als zestienjarige te volleyballen. “Ik ging kijken naar de wedstrijden van mijn zus en vond volleybal ook wel een leuke sport. Als doelman kon ik wel een balletje pakken en wellicht daarom duurde het niet lang of ik mocht met de seniorenploeg trainen en wedstrijden spelen.”

Trainer

“Ik was pas zeventien toen ik ook al trainer was van de allerkleinsten. Samen met mijn zus Joke heb ik als tiener heel wat uren gesleten op en rond de velden van het toenmalige VC Gistel”, aldus Katelijne.

Door hun professionele bezigheden en een druk gezinsleven moesten beide zussen noodgedwongen een rustpauze inlassen en hun hobby enkele jaren on hold zetten.

“Zowat tien jaar geleden werd ik na de fusie met Oudenburg opgenomen als notulist in het bestuur van VCGO. Later werd ik secretaris, een taak die ik nog altijd met plezier vervul. Aangezien ik ook het sportkaffee in de sporthal van Gistel uitbaat, ben ik nauw betrokken bij alle trainingen en wedstrijden van de club”, aldus Joke.

Sociaal engagement

Katelijne was tot vorig seizoen coach van het damesteam van VCGO en heeft dit seizoen de U17-jongens onder haar hoede. “Joke en ikzelf zijn onlosmakelijk verbonden met het volleybalgebeuren in Gistel”, vult de jongste van de zussen Bullynck aan.

“We beschouwen dit eigenlijk als vrijwilligerswerk. Een manier om ons sociaal te engageren voor een club die ons heel na aan het hart ligt. Ik zie ons ook nooit functioneren in een andere club. Onze band met Gistel is hiervoor te uniek en te groot”, besluiten de zussen. (PDC)

The post Zussen Katelijne en Joke Bullynck ademen volleybal is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Workshops en try-out bij Stefans Pottery

Bij Stefans Pottery in Roesbrugge kan je op zaterdag 6 en zondag 7 juli aan de slag. Je kan aansluiten bij een try-out of deelnemen aan een workshop decoratie keramiek.
The post Workshops en try-out bij Stefans Pottery appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »