Elckerlyc A moet verder zonder kapitein Elise Desmet: “In begin geworsteld met zwangerschap”

De dames van Elckerlyc Zwevezele A zijn goed gestart aan hun tweede seizoen in derde nationale. De vier overwinningen op een rij laten het beste vermoeden voor het verdere verloop van het seizoen. Deze jaargang zal echter afgewerkt moeten worden zonder kapitein Elise Desmet (28). De sterkhouder van het team is zwanger en verwacht eind maart haar eerste kindje. “Het was niet gepland dat ik in het begin van het seizoen zou afhaken, maar we hebben de zwangerschap niet uitgesteld omwille van mijn hobby”, lacht Elise Desmet. “In het begin heb ik er wat mee geworsteld, want ik besef maar al te goed dat ik mijn medespeelsters hierdoor eigenlijk in de steek laat. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen de buren uit Wingene was wellicht mijn allerlaatste wedstrijd voor Elckerlyc. Ik denk niet dat ik na de bevalling terug op dit niveau zal volleyballen. Mijn werk in de apotheek en mijn gezin zijn niet langer te combineren met mijn sportieve hobby. Later bekijk ik nog wel of ik misschien als coach van een jeugdploeg nog iets kan betekenen voor Elckerlyc, maar zoals het er nu uitziet zal ik het houden bij af en toe nog wat recreatief volleyballen.”

Op de bank

Elise Desmet is een boegbeeld van de club en speelde al op haar zestiende in de seniorenploeg. “Ik denk niet dat ik ooit voor een andere ploeg als Elckerlyc had kunnen spelen. Ik was nog geen vijf jaar toen ik mijn eerste stapjes op een volleybalveld zette. Ik hou heel veel vriendschappen over aan de meer dan twintig jaar dat ik bij Elckerlyc speelde. In de beginjaren was mijn mama mijn coach en dat was heel leuk. Uiteraard zal ik de twee promoties en de gewonnen bekerfinale ook niet snel vergeten.” Zolang het enigszins mogelijk is, blijft Elise Desmet haar teamgenoten steunen. “Ik kom elke vrijdag naar de training en tijdens de wedstrijden zit ik naast de coach op de bank. Niet dat ik me wil moeien, maar ik voel me vanop de bank toch iets meer verbonden met de speelsters dan wanneer ik op de tribune plaatsneem. Ik blijf hen steunen en bijstaan zolang het mogelijk is”, besluit ze enthousiast. (PDC)

The post Elckerlyc A moet verder zonder kapitein Elise Desmet: “In begin geworsteld met zwangerschap” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale vaardigheden”

De Ieperse GO! Middenschool kondigt met trots aan dat de school door Apple is erkend als Apple Distinguished School gedurende de periode 2024-2026. “Dit onderstreept ons succes bij het creëren van een innovatieve, veilige en aantrekkelijke leeromgeving”, stelt directeur Ann Dejaegher.
The post GO! Middenschool Ieper is een Apple Distinguished School: “In alle lessen wordt er gewerkt aan digitale

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand

Jonie Vanhoutte staat zondag in Roth voor haar vuurdoop in een triatlon op de lange afstand. “Ik heb mij laten vertellen dat dit na Hawaï de tweede mooiste wedstrijd is. Qua beleving of op de berg staan is vergelijkbaar met de Tour de France.”
The post Triatlete Jonie Vanhoutte voor het eerst op de lange afstand appeared first on

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »