Speelpleincomité plant opnieuw kleine evenementen: “Zorgen voor veilig speelplein”

In Nieuwkerke komt het speelpleincomité op zaterdag 14 oktober bijeen om de nodige verbeteringswerken uit te voeren aan de speeltuigen. Onrechtstreeks was de dood van het jongetje op het speelplein in Kemmel de aanleiding om vervroegd de handen uit de mouwen te steken. “Na de moeilijke coronajaren kruipen we wel weer stilaan uit het dal en waren we aan het plannen om een nieuwe start te nemen”, zegt Fabrice Algoet.

Samen met zijn broer Philippe zet Fabrice Algoet het werk verder van zijn vader Jean. “Hij bezorgde niet alleen onszelf, maar ook de andere jonge kinderen van de destijds nieuwe woonwijk heel wat speelplezier met een aantal toestellen zoals de klassieke glijbaan. Door het organiseren van wijkfeesten hebben wij later het speelplein verder uitgebouwd. Ik herinner me dat mijn vader de toestellen zelf in elkaar knutselde, maar dit is nu niet meer mogelijk omwille van de strenge veiligheidsvoorschriften.” De groep vrijwilligers bouwde gedurende de voorbije jaren het speelplein uit tot één van de populairste van Heuvelland. Zo is de klim- en glijtoren afkomstig van Plopsaland een blikvanger. Een petanqueveld en een lummelhuisje maakten het speelplein volledig af.

Door de ligging langs het avonturenparcours is het speelplein in Nieuwkerke druk bezocht. “We willen dan ook werk maken van een veilig speelplein”, zegt Fabrice. Het speelpleincomité organiseerde de voorbije jaren zeer geslaagde wijkfeesten. Na zo’n vijf jaar denkt de groep er sterk over na om alsnog deze wijkfeesten weer op te starten.

Paasontbijt

“Maar dan in een andere vorm. In onze gouden jaren konden we rekenen op 60 vrijwilligers. Deze vinden we nu niet meer, tijden zijn immers veranderd. Maar dat betekent nu ook weer niet dat we helemaal niets kunnen organiseren. Een rommelmarkt bijvoorbeeld moet wel haalbaar zijn alsook het plaatsen van een tent om kleinschalige activiteiten te organiseren”, aldus Fabrice. Met Pasen wordt ook weer het paasontbijt opgestart.

Info: Facebookpagina vzw Speelplein Nieuwkerke.

The post Speelpleincomité plant opnieuw kleine evenementen: “Zorgen voor veilig speelplein” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

Marktkramer die 600 euro aanrekende voor vier zakjes fruit reageert: “We verkopen dan ook producten van topkwaliteit”

Bezoekers van de Klingse Kalseibraderij hebben zich serieus verslikt toen ze de rekening kregen voor hun aankopen bij een fruitkraam. De klanten werden er naar eigen zeggen verplicht om contactloos te betalen, om vervolgens vast te stellen dat er bedragen tot meer dan 600 euro van hun rekening verdwenen. De marktkramer in kwestie ontkent dat hij mensen oplicht: “Af en

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

“Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet

In de Sint-Jacobuskerk in Lichtervelde werd afscheid genomen van Gilbert Desmet. De voormalige profwielrenner overleed op 93-jarige leeftijd. Hij was de oudste nog levende Belgische geletruiwinnaar van de Ronde van Frankrijk, maar overleed op zondag 30 juni.
The post “Gestorven tijdens zijn geliefde Ronde van Frankrijk”: Lichtervelde neemt afscheid van oud-geletruidrager Gilbert Desmet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »