De ‘verdwenen miljoenen van Kuifje’ en de geheimen van de erven van tekenaar Hergé

Kuifje is de bekendste Belgische stripfiguur ter wereld. Toch is er amper speelgoed van hem en is het Hergé museum verlieslatend, net als het bedrijf dat de erfenis van tekenaar Hergé beheert. In zijn boek De verdwenen miljoenen van Kuifje legt auteur Jean-Pierre Levée uit hoe dat komt. “Alleen al aan advocaten geeft het bedrijf twee miljoen euro per jaar.”

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe brandweerkazerne absolute prioriteit voor kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote

In de aanloop naar de verkiezingen benadrukt Nicolas Vermote, kandidaat-burgemeester en lijsttrekker van Pro Nieuwpoort, dat de bouw van een nieuwe brandweerkazerne de hoogste prioriteit heeft voor zijn partij. Volgens Vermote voldoet de huidige kazerne niet meer aan de hedendaagse veiligheids- en efficiëntienormen, wat onaanvaardbare risico’s met zich meebrengt voor zowel de inwoners als de brandweer zelf.
The post

Lees meer »

KIJK. Pasgetrouwd koppel moet openingsdans noodgedwongen in schuilkelder verderzetten door raketaanvallen vanuit Iran

Een pasgetrouwd koppel danst samen in een kleine ondergrondse schuilkelder in Jeruzalem. Hun vrienden en familie staan rond hen en filmen het intieme moment. Het koppel en hun gasten moesten hun dansfeest noodgedwongen verplaatsen naar de kelder. Iran vuurde dinsdagavond zo’n 200 raketten af op Israël, boven Jeruzalem waren explosies te horen. De beelden worden massaal gedeeld op X.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

“De winningoal op Zwevegem was er een om in te kaderen”: Siegurd Defoirdt zorgt tegen ex-ploeg voor eerste zege FC Marke

FC Marke zorgde vorige zaterdag in eerste provinciale voor de stunt van de dag door het ongeslagen Zwevegem in eigen huis te vloeren. Siegurd Defoirdt gaf zijn ex-ploeg in de slotminuten het genadeschot. “Natuurlijk hebben we daarna een feestje gebouwd. Tenslotte was het onze eerste zege van het seizoen en dan nog op het veld van mijn ex-ploeg”, lacht de

Lees meer »

Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project

Na de uitrol van High Five voor de Hoogleedse centrumscholen, stapt nu ook de school Gits Groeit mee in dit project. Bij de start van de Week van de Mobiliteit kwam superheld Five van het project de aftrap geven in de school Gits Groeit.
The post Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Niels Destadsbader heeft grote verrassing voor Belgian Cat-speelster Julie Vanloo: “Ik verzorg jullie voorprogramma”

Op 7 november nemen de Belgian Cats het op tegen Litouwen in een EK-wedstrijd voor een uitverkocht Sportpaleis. Een vol Sportpaleis vullen, is voor de Belgische basketbalploeg niet nieuw. Maar wat wél verrassend is: Niels Destadsbader verzorgt dit keer hun voorprogramma. “Ik kan al niet meer wachten”, klinkt het enthousiast bij speelster Julie Vanloo.

Lees meer »

N-VA heeft weinig begrip voor uitspraken Rousseau: “Moeten nog 5 jaar samenwerken”

Na 16 uur onderhandelen, hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Daarover wordt ook vandaag gecommuniceerd. Volg alles op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer, ook in Sportpaleis zingt hij aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Krijgen we duel tussen Evenepoel en Pogacar op veeleisend parcours?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »