Katia Carreweyn neemt deel aan kunstroute ‘From Art to Art’: “Verkopen doe ik enkel ten voordele van Kom op tegen Kanker”

‘From Art to Art’ is een kunstroute die plaatsvindt op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Katia Carreweyn (48) is een van de vele deelnemers. Zij stelt haar haakwerk tentoon. Daarnaast verkoopt Katia al ruim 10 jaar haar creaties ten voordele van Kom op tegen Kanker.

“Het haken is voor mij een deugddoende hobby en dit kwam tot stand door mijn papa Joos, die ziek werd in 2014”, vertelt Katia. “Hij maakte de slepende ziekte van darmkanker door en bracht een ruime periode door in het ziekenhuis. Ik bracht hem heel veel bezoekjes en tijdens mijn bezoek las ik boeken. Toen mijn papa terminaal ziek was, lukte het lezen niet zo goed en begon ik te haken. Ik ontwierp knuffels, sleutelhangers, bladwijzers en noem maar op. Mijn papa en ik gingen samen op zoek naar mooie ontwerpen, die ik in prachtige kleurcreaties haakte. Na een tijdje vroeg een collega mij of ik mijn creaties wilde verkopen. Op vraag van tal van geïnteresseerden haakte ik meer en meer. Verkopen wilde ik enkel doen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zo ontstond de actie Amigurumi for Life en Music for Life. Amigurumi is Japans voor kleine knuffeltjes.”

Doelstelling

Het is ruim 10 jaar dat Katia aan het haken is, en zo de actie van Kom op tegen Kanker steunt. Haar doelstelling is om in die tijdspanne 25.000 euro bijeen te krijgen. “Naar eind dit jaar hoop ik nog zo een 4.000 euro te verzamelen. Dan bereik ik mijn doelstelling, namelijk 25.000 euro om aan het goede doel te schenken. Elk vrij moment ben ik aan het haken. Ik haak alle mogelijke vormen. De klant kiest en ik haak het gevraagde. Momenteel beschik ik over een grote collectie.”

Kunstroute

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober vindt de gemeentelijke kunstroute From Art to Art plaats. Meer dan 30 kunstenaars nemen deel, waaronder ook Katia. “Momenteel is het heel druk naar aanloop van de kunstroute”, gaat Katia verder. “De kunstroute is een leuk initiatief en ook een sociaal gebeuren. Je leert nieuwe mensen kennen, voelt solidariteit en ook dankbaarheid. Op beide dagen zet ik mijn deur open voor het grote publiek en dit van 10 tot 18 uur doorlopend. De inkom is volledig gratis.” (NS)

Katia stelt haar werken tentoon langs de Doornstraat 14 in Wingene. Katia contacteren kan via [email protected]. Neem ook een kijkje op de Facebookpagina @amigurumiforlife. De digitale versie van de kunstroute kan je vinden op www.wingene.be/from-art-to-art.

The post Katia Carreweyn neemt deel aan kunstroute ‘From Art to Art’: “Verkopen doe ik enkel ten voordele van Kom op tegen Kanker” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

‘De Groene Man’ is levenswerk van priester Philippe Vindevogel

Priester Philippe Vindevogel uit de Boezingse wijk Bloemendale is meewerkend priester decanaat in Ieper-Poperinge sinds 2016. Een twintigtal jaar geleden groeide zijn zoektocht naar wat hij noemt de ‘Groene Mannen’, een kraagsteen als Keltisch symbool dat hij ontdekte uit de verwoeste kerk van Lampernisse. Nu schreef hij er een boek over met de toepasselijke naam ‘De Groene Man’.
The

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »